Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

На Тячівщині малюки не мають місця у дошкільних навчальних закладах

15 грудня 2014 р., 22:01

там бракує близько 1300 місць

Народний депутат Василь Петьовка звернувся до прем'єра Яценюка з проханням передбачити у бюджеті на 2015 рік кошти на зведення нових ДНЗ на Тячівщині."Аналізуючи звернення місцевих органів влади, територіальних громад та жителів Тячівщини, можна виокремити проблеми у соціально-гуманітарній сфері, які потребують втручання держави для їх вирішення. Насамперед, це охоплення дітей якісною і доступною дошкільною освітою", - йдеться у зверенні народного депутата, копія якого є у розпорядженні редакції.

Як інформує Василь Петьовка, у Тячівському районі, як найгустонаселенішому сільському районі України, близько 14000 дітей дошкільного віку: "Існуюча мережа дошкільних навчальних закладів охоплює лише близько 5000 дітей. Реальна потреба в місцях в дошкільних навчених закладах – 162 заяви батьків на 100 діючих місць. З метою зменшення соціальної напруги у районі, створенню можливості працевлаштування молоді, необхідно додатково забезпечити близько 1300 місць у дошкільних навчальних закладах. З цією метою розглядається можливість добудови нових дошкільних навчальних закладів за рахунок співфінансування з бюджетів різного рівня, в тому числі і за кошти державного бюджету, в населених пунктах району, де ця проблема найгостріша".

Другою проблемою, акцентує нардеп, постає недостатнє фінансування охорони здоров'я, особливо в частині заходів щодо енергозбереження і розвитку матеріально-технічної бази: "Станом на сьогодні із загального фінансування галузі 93% витрачається на захищені статті. Тому, часткове фінансування заходів з енергозбереження із державного бюджету дасть змогу місцевим органам влади спрямувати кошти на покращення матеріально-технічної бази закладів охорони здоров'я, придбання обладнання та підвищення рівня медичного обслуговування мешканців району".

Відтак, Василь Петьовка звертається до Арсенія Яценюка, аби той під час розгляду проекту й прийняття рішення щодо державного бюджету на 2015 рік, передбачив видатки:

1) на продовження будівництва дошкільних навчальних закладів у населених пунктах Калини, Глибокий Потік, Нижня Апша, Тересва та Чумальово у сумі 5000,00 тис.грн. на 2015 рік;

2)для виконання заходів з енергозбереження в закладах охорони здоров'я району – 2000,00 тис.грн. на 2015 рік;


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp