Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

На Перечинщині продовжують розшук нелегальних працівників

16 грудня 2014 р., 12:45

Їхня робота означає тисячі втрачених гривень для бюджету.

Завдяки комплексу заходів проведених працівниками Перечинського відділення Ужгородської ОДПІ, з початку 2014 року Перечинські підприємці офіційно працевлаштували 78 працівників.

Фахівці відділення нагадають, що отримавши запис в трудовій книжці «прийнято на роботу» громадяни крім обов’язків здобули право на відпочинок, щорічні оплачувані відпустки, право на здорові і безпечні умови праці, на матеріальне забезпечення в порядку соціального страхування в старості, а також у разі хвороби, повної або часткової втрати працездатності, на матеріальну допомогу в разі безробіття, на право звернення до суду для вирішення трудових спорів незалежно від характеру виконуваної роботи або займаної посади, та інші права, встановлені законодавством.

Після того як працівники з тіньового, неофіційного статусу оформились в установленому законом порядку, вони зобов'язались виконувати роботу, визначену трудовою угодою, дотримуватись внутрішнього трудового розпорядку, а роботодавець – виплачувати їм заробітну плату і забезпечувати умови праці. Все це сприяло спрямуванню до бюджету додаткових коштів. Сприяють офіційному працевлаштуванню працівників та припиненню виплати заробітної плати «у конверті» зустрічі та співбесіди із керівниками підприємств і приватними підприємцями – роботодавцями щодо дотримання вимог Кодексу законів про працю України та Податкового кодексу України.



За матеріалами Перечинського відділення Ужгородської ОДПІ

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp