Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

«Джерело» активно дбає про захисників (ФОТО)

17 грудня 2014 р., 10:00

Члени громадського формування їздять у "гарячі точки", аби допомогти військовим

Волонтерська активність членів громадського формування «Джерело» із с.Ільниця Іршавського району не припиняється. Керівник його Ярослав Мешко разом із іншими членами громадської організації вже об′їздив Нижнє Тепле, Щастя, Красний Октябрь, тепер от повернувся із м.Дебальцево.

 

Члени громадське формування «Джерело» за кілька місяців стали справжніми волонтерами. Як тільки люди дізнались, що вони їздять у зону АТО до бійців із Закарпаття, то почали організовувати збір продуктів та теплих речей. До цієї благодійної акції долучились учні багатьох шкіл району. Приватні підприємці із сіл Брід, Ільниця, Білки, Луково та м.Іршава вже неодноразово спонсорували пальне.

Як розповідає Ярослав Мешко, остання їх поїздка у зону АТО була важкою. Погодні умови погіршились, на дорозі була ожеледь, сніг та мороз до -27. Перша зупинка була у смт. Троїцьке, де несуть службу мешканці м.Іршава, батько з сином. Син - військовослужбовець, а батько, коли довідався, як син-офіцер воює на Сході, керуючи українськими «Градами», не задумуючись пішов на допомогу. Чоловік вже більше півроку знаходиться поруч з сином. Родичі, дізнавшись про поїздку членів громадського формування у зону АТО, попросили їх передати чоловікам домашніх гостинців.

Наступна зупинка була у м.Дебальцево, там наші бійці очікували теплий одяг, печі-буржуйки та обігрівачі. А якщо є домашня консервація, то бійці їй раді. Напередодні поїздки невідомий чоловік приніс10 кг. сала, і навіть себе не назвав… Але він може бути впевнений, що його сало було передано справжнім захисникам на передовій.

Довелось навідатись і до бійців, місце дислокації яких неподалік м.Чернухіно. Тут очікували на теплі речі та продукти харчування. Батьки одного з бійців, із с.Горбок, попросили завезти сину передачу. Як відмовити, коли син-військовослужбовець вже кілька місяців знаходиться в окопах на передовій.

Бійцям 128-ї Закарпатської гірсько-піхотної бригади у день відзначення свята Збройних сил України Ярослав Мешко та Мирослав Маринцівськийвирішили завезти продуктів харчування, щоб хлопці відзначили свято. Вони розвантажили на блокпосту гостинці, але через дві години в цей блокпост вдарив снаряд, і все згоріло...

Члени громадського формування «Джерело», дізнавшись про цей випадок, вирішили організувати нову допомогу. Поки одні були в дорозі додому, інші вже збирали допомогу на наступну поїздку.


Члени громадського формування «Джерело» не хочуть відсиджуватись в тилу, коли в країні йде війна. Вони везуть допомогу на блокпости української армії. Іноді її розвантажують під звуки обстрілів…

Коли засновували у 2001 р. громадське формування у с.Ільниця, ніхто не гадав і не думав, що вони через декілька років будуть допомагати не тільки правоохоронцям, а й стануть справжніми волонтерами і надійними помічниками нашої армії.


Віта Горзов,Іршавський РВ УМВС

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp