Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Закарпаття "розкололось" у думках про Правий сектор

26 березня 2014 р., 14:06

Ми опитали закарпатців, що вони думають про організацію "Правий сектор" і про вбивство одного з ватажків організації Сашка Білого.

Василь Мікловда, 37 років: 

«Не хочу, щоб в мене кидали камінням, але ці хлопці в комуфляжній формі і з автоматами вже просто «задовбали». На яких правах чинять самосуд? Хто їх уповноважував? Вони кажуть, що громада, але громада це навіть не віче Майдану, а всі люди. Схвалюю позицію міністра МВС Авакова, який сказав, що хто хоче служити країні, то нехай записується в лави Нацгвардії, а всі інші озброєні організації є бандами і Музичко поплатився за непослух». 

Мирослава Шолька, студентка: 

«Вони реально круті! Вони рішучі і сміливі! Такі порядок швидко наведуть! Довіряю їм! А Сашка Білого жалко. Він був крутий пацан, а мєнтам це не подобалося». 

Маргарита Шимон, 52 роки: 

«Я чесно кажу, що боюся їх. Ми, закарпатці, привикли жити в спокої, а то якісь дуже агресивні люди, ходять з палками і всіх лякають. Не думаю, що нам на Закарпатті треба таких агресивних українських націоналістів. Таких у нас ніколи не було. А про вбивство якогось Білого я чула, але не знаю нічого про нього». 

Мирослав Варга, 48 років: 

«Слідкую за ситуацією і можу сказати таке: «Правий сектор» - звичайне бандитське угруповання. При чому озброєне і небезпечне. Не зрозуміло, чому правоохоронці не вживають більш рішучих заходів щодо його знешкодження. Більше того, вважаю, що ця організація дуже вигідна нашому ворогу – Росії, який у своїх ЗМІ використовує сюжети з неправовими діяннями представників «Правого сектору» і лякає громадян Східної України та Росії «бандерівщиною». Весь світ побачив, як Сашко Білий з автоматом вирішував справи в Рівному і як дозволяв собі бити на телекамери прокурорів. Хіба за це ми боролися на Майдані? Дивуюся, чому ніхто ще не пише, що «Правий сектор» є штучним утворенням і на Майдані вони лише розхитували і нагнітали ситуацію, а гинули звичайні хлопці із Самооборони Майдану, але не радикали із «Правого сектору». Вважаєш себе патріотом України – йди добровольцем в армію або «Національну гвардію», але не лякай народ». 

Тарас, учень: 

«Я підтримую! Осуджувати людей, які люблять свою країну, можуть тільки вороги». 

Федір Соколовський, 54 роки: 

«Меня больше удивляет то, что вооруженная организация зарегистрировалась в партию и её лидер желает быть президентом Украины. Понимают ли эти ребята, что с этого времени все их действия будут восприниматься исключительно как предвыборные пиар-акции? Более того, есть мисль, что Музичка убрали сами же «секторовцы», совершив первый акт предвыборной кампании. Считаю оту организацию инородной и неприемлимой в современнох жизни. Да и Запад не погладит по головке Украину за легальное наличие в стране вооруженной экстремистской организации». 

Орест, 24 роки: 

«Ну, з самого початку, коли лише вперше почали з’являтися в ЗМІ перші публікації і взагалі, коли вперше сам почув про організацію, то звичайно, мене це порадувало. Так як в них була чітка позиція, вимоги і готовність до рішучих дій, чого просто катастрофічно не вистачало опозиції! Так само моя думка не мінялась і по завершенню активних протистоянь з владою. Але те, що почалось потім... вже трохи авторитет їхній втратило, коли вже всі по областям роз'їхалися, таке враження, ніби втратився контроль і злагодженості в діях стало значно менше, багато провокацій під приводом ПС і так далі. В принципі - організація така має бути, але треба узаконити багато моментів в плані їх дій, все прописати і легітимізувати, щоб кожен бажаючий, представившись представником ПС знав, що в разі якихось неправомірних дій, він нестиме відповідальність! Якось так». 

Ольга 26 років: 

«Я підтримую Правий сектор, бо вважаю, що радикальні часи вимагають радикальних методів». 

Людмила: 

«Нормально відношуся, головне, щоб все було в рамках законодавства. Фактично, як зараз діють щодо призначення одіозних фігур, то так, підтримую. А от щодо таких моментів, як дача Медведчука - то ні. Все таки то приватна власність. Тому, хотілось би, аби вони більше контролювали владу і спільно з ними координували свою діяльність. Але з іншого боку розумію, що в сьогоднішніх умовах це складно робити, тому десь варто вдаватись до радикальних дій, але що стосується публічного тиску на чиновників. Тобто я за те, аби Правий сектор їх стимулював працювати і якщо відбирати майно чи щось змінювати, то в законний спосіб але можливо і не без дула автомату».


Василий,57 лет 26.03.2014 17:32 IP: 76.36.200.46
На Украину возвратились 90 -ые года,когда бандиты сводили между собой счеты и убивали друг друга. Вспомните убийство Геши(токаря) в Мукачево. Это вовсе не порядок,когда самозванцы с оружием в руках,называя себя представителями Правого сектора или Самообороны,нагло и цинично обращаются с населением,препятствуют работе госучреждений и т.д. Кроме этого в соответствии с действующим законодательством Украины любое общественное формирование должно быть зарегистрировано в установленном порядке. В противном случае их действия противозаконные. В отношении тех,кто хочет "дружить" с оружием,пусть идет служить в армию или национальную гвардию. Хватит запугивать граждан Украины. Бандитам должен быть дан отпор и всеобщее осуждение. Позицию И.О.Министра внутренних дел Украины Авакова большинство честных граждан поддерживает. В отношении бандитов следует действовать решительно и целеустремленно, иначе порядка в государстве не будет. Слава Украине! Смерть бандитам!

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp