Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Працівники "Тиси-1" звернулись до Порошенка з проханням зберегти місцеве мовлення

18 грудня 2014 р., 13:01

В Ужгороді занепокоєні невизначеністю та багатьма "каменями спотикання" запровадження суспільного мовлення.

17 грудня працівники Закарпатської обласної державної телерадіокомпанії провели акцію, під час якої вимагали від керівництва держави зберегти їх телевізійний канал «Тиса-1» у тому вигляді і форматі мовлення, як він працює зараз. Про це повідомляє регіональний кореспондент ІМІ.

У коментарі регіональному кореспонденту ІМІ в Закарпатській області заступник голови профкому Закарпатської ОДТРК Володимир Герзанич зазначив, що конкретної інформації – як працюватиме структура після 1 січня, наразі немає.

“Є 2 версії подій у майбутньому, – каже Володимир Герзанич. – За однією, нам дають відрізок мовлення на загальнодержавному каналі, і залишать у штаті 30-60 чоловік. За іншим варіантом – усе залишається так, як є, а процес переходу на новий формат буде плавним, на 4-5 років. Відтак конкретики щодо майбутнього каналу нема. Втім ми вважаємо, що телеканал повинен працювати у теперішньому форматі для висвітлення подій і процесів в регіоні. Ми працюємо цілодобово, крім державної мови, у нас ще програми на 7 мовах для національних меншин”.

Читайте також: Нацменшини, що проживають в Закарпатті, мають право знати! (ВІДЕО)

Також Герзанич поінформував, що у «Радіо Тиса» уже фактично відібрані теперішні частоти, а радіокомпанія після 1 січня матиме 4 годин мовлення на добу в ефірі Українського радіо.

Дотепер і поки ще «Радіо Тиса» мовить в ФМ-діапазоні і має музично-розважальний формат.

Працівники Закарпатського державного радіо та телебачення написали звернення до Президента, у якому висловили підтримку створення суспільного телебачення, водночас зазначили, що у них виникає занепокоєння ліквідація усіх державних мовників; відкликання їх частот; скорочення працівників.

Як відомо, з 1 січня в Україні заплановано старт суспільного мовлення, до цього процесу буде залучено і ресурс регіональних державних ТРК.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp