Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

На Закарпатті з прилавків зникнуть домашні продукти

19 грудня 2014 р., 10:44

Заборона на торгівлю м’ясом, молоком та сиром домашнього виробництва діятиме з початку наступного року

З 1 січня 2015 року на Закарпатті почне діяти заборона на реалізацію тваринницької продукції домашнього виробництва та подвірного забою на агропромислових ринках. За офіційними даними на Україні, до початку грудня 2014 корів в господарствах населення утримувалось 77,8% від загальної їх поголів'я в країні, свиней - 52,3%, овець та кіз - 86,6%, птиці - 45,7%.
На сьогоднішній день в більшості сіл Закарпаття, як це є в Європі відсутні бійні, які мають експлуатаційний дозвіл і зареєстровані ветеринарною службою.

Якщо нова влада не дасть «задню» стосовно цього нововведення то практично за домашнє м'ясо,молоко та сир закарпатцям можна забути.
Наше видання взяло коментар у продавців молочної продукції на одному з ринків Закарпаття.

«Вони здуріли або що нам до Європи,як до Києва раком! У нас нема централізованого збору молока,як є наприклад в сусідній Угорщині! Навіть там спростили ці закони угорці в «тихаря» продають вирощене дома навіть біля хат на табуретках, а поліція на це закриває очі» - заявила нам одна із продавчинь.

Новини Закарпаття

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp