Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Перечинщина: У День Святого Миколая школярі отрмали новенькі парти (ФОТО)

19 грудня 2014 р., 12:02

У ролі Миколая виступив Володимир Чубірко

Сьогодні, у день святого Миколая голова облради Володимир Чубірко навідався на Перечинщину, як і належить, із подарунками для школярів. Навчальним закладам було вручено сертифікати на 10 нових шкільних комплектів. Обладнання розподілене пропорційно до кількості учнів. За нові парти сядуть учні 8 шкіл. По одному набору дісталося: ЗОШ І-ІІІ ст. с.Тур’я Ремета, ЗОШ І-ІІІ ст. с.Тур’я Пасіка, ЗОШ І-ІІ ст. с.Сімерки, ЗОШ І-ІІ ст. с.Полянська Гута, Зарічівська ЗОШ І-ІІ ст., ЗОШ І-ІІ ст.с. Тур’я Бистра , по два - Перечинська ЗОШ І-ІІІ ст. та ЗОШ І-ІІІ ст. с.Порошково.

 

Володимир Чубірко констатував, що область приділяє значну увагу галузі освіти. За рахунок обласного бюджету у Перечинській гімназії замінили дах, замінюють вінка у місцевій школі на енергоощадні.

«Нині Перечинський район шкільними партами для першокласників забезпечений. Окрім того, в області будуть ще вручатися кабінети фізики та біології. Район може розраховувати і на це обладнання. Наступного року і надалі будемо допомагати освіті району» - зазначив Володимир Чубірко.

Загалом для потреб області придбано за кошти обласного бюджету 350 таких комплектів для першокласників. Один комплект налічує 15 парт та 30 стільців. Парти та стільці налаштовуються під зріст школяра. На проект було виділено понад 3 мільйони гривень з обласного бюджету.

Також в ході зустрічі з освітянами обговорили можливість втілення проектів з енергозбереження в районі. Визначалися, в яких закладах можливо замінити котли з більшим коефіцієнтом корисної дії, а де є необхідність встановити металопластикові вікна та двері. «Буде розроблено план дій, і ми затвердимо графік його виконання. Проекти з енергозбереження нині пріоритетні. І ми будемо активно втілювати програму з впровадження альтернативних джерел енергії в бюджетних закладах», - вважає керівник ради.

Участь в заході взяли керівник Перечинщини Іван Бібен та міський голова Мирослава Гуранич, заступник голови райради Юрій Дзямулич.


Прес-служба облради

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp