Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Від нині Берегово ярмаркує (ФОТО)

19 грудня 2014 р., 16:20

Отоваритися там можна до 21 грудня

Протягом19–21 грудня у центрі Берегова діятиме І-й Берегівський Різдвяний ярмарок. Мета заходу показати традиції святкування Різдва на Берегівщині, а також створити чудовий святковий настрій для берегівчан та туристів міста.

Дощова погода внесла деякі корективи в програму і виступи музичних гуртів відбуваються у великому наметі. Так, у центрі міста лунають народні пісні, а народні умільці Берегівщини пропонують традиційні страви та напої. Однією з умов організаторів ярмарку було просування саме народних виробів, уникаючи неякісних китайських сувенірів, що останнім часом заполонили закарпатські фестивалі і ярмарки, нівелюючи традиційні народні промисли.До речі, бажаючі можуть побачити процес створення рушника на старовинному ткацькому верстаті.

         
На прилавках ярмарку можна придбати імбирне печиво та пряникові хатинки, домашні тістечка, смажену гурку з картоплею, бограч, глінтвейн, домашнє вино. Окрім страв можна придбати сувеніри ручної роботи, як от вишиті рушники, плетені килими, вироби з дерева різдвяної тематики, картини, прикраси.

На ярмарку охочі можуть пожертвувати кошти на допомогу бійцям в АТО.

Ярмарок триватиме до21 грудня. Завтра на сцені виступатимуть колядницькі колективи, а в останній день запланований виступ церковних хорів.

  


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp