Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

"Велика Українська Хода" відбулась у Тячеві (ФОТО)

20 грудня 2014 р., 12:56

Організатори надіються, що після завершення «великої ходи», таки завершиться війна на нашій землі.

19 грудня організатор акції, активістка Майдану, волонтер добровольчого батальйону «Айдар» Катерина Валевська привезла на Тячівщину 62 прапори, які вона зібрала у різних куточках України. Стартувала акція ще 14 вересня цього року, на Майдані Незалежності у Києві, Основна її мета – донести до людей дух патріотизму, а також вшанувати пам’ять Героїв Небесної Сотні та загиблих учасників АТО.

Катерина Валевська переконана, що на таку місію її благословив Бог і після завершення «великої ходи», таки завершиться війна на нашій землі. Адже, за її словами, силою думку, своєю вірою та любов’ю можна зупинити війну.

Активістка їздить містами України та розвішує на центральних площах жовто-блакині стяги з побажаннями від громадян. Кожен охочий може прийняти участь в акції та залишити на прапорі свої думки, вітання і побажання.

- Відчуваю, що завершиться акція в період Різдвяних свят. Всього буде зібрано 100 прапорів, адже все почалось із Небесної Сотні. Останній - замайорить на найвищій вершині України Говерлі. На ньому будуть зібрані найсильніші думки людей з усіх стягів, - розповідає пані Катерина.

{g}

Сьогодні, в 95 день ходи, така патріотична акція пройшла в Тячеві. Найперше Катерина Валевська зустрілась із школярами міста. Разом з представниками райдержадміністрації Богданом Макусієм та Оксаною Марковою гості відвідали ЗОШ І-ІІІ ступенів №1 імені В.Гренджі-Донського, ЗОШ І-ІІІ ступенів №2, ліцей та школу з угорською мовою навчання.

У щирій розмові з школярами Катерина Валевська розповіла про пережиті події на Майдані, які докорінно змінили її життя, а також про хід акції, в рамках якої вона знайомиться з різними цікавими людьми, відкриває для себе щось нове, небачене до цього. Крім того активістка показала учням обереги: ікону, намальовану активістом майдану та вишиті рушники, які супроводжують її протягом всієї патріотичної подорожі.

Юнаки та дівчата, захоплені патріотизмом та позитивом жінки, охоче задавали їй різноманітні питання та фотографувались на пам'ять. І головне -кожен навчальний заклад додав до низки прапорів свій стяг із найщирішими думками та побажаннями. Проводжали пані Катерину вигуками Слава Україні та гучними оплесками.

Всупереч несприятливій погоді, акція продовжилась у центрі міста, біля пам’ятника Героям Небесної Стотні. Познайомитись із патріоткою прийшли працівники райдержадміністрації, представники громадських організацій та місцеві мешканці. Вони написали свої побажання на прапорі, який поповнив колекцію активістки та став 67 у синьо-жовтій «низці єдності».



Прес-служба Тячівської райдержадміністрації

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp