Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Закарпаття оберігатиме самооборона. Чоловіків чекає локальна мобілізація

21 грудня 2014 р., 18:14

Від територіальної оборони до загонів. Перші перебувають на Сході, другі будуть в області... поки що.

Голова Закарпатської ОДА Василь Губаль інформує про дещо особливу справу, яка започатковується в області. Йдеться про початок створення на Закарпатті загонів оборони. Обласна влада принципово діє у форматі відвертості і прозорості, втім, саме з цією справою склалася особлива ситуація, коли завчасно про рішення і роботу не повідомлялося, адже мова про безпеку й певна інформація підпадає під режим секретності, - повідомляє прес-служба Закарпатської ОДА.

 Організовують загони оборони згідно із законами України та нормативними актами державної влади. Мета – забезпечення стабільної ситуації в краї та оборона області у разі виникнення прямої загрози та попередження сепаратистських проявів. Загони оборони створюються у різних регіонах держави, в деяких областях вони вже діють.

Коментуючи цю справу, голова ОДА Василь Губаль зазначив: «Утворення загонів оборони та документи, які це регламентують, проходять обговорення на Раді оборони Закарпаття, на сесії Закарпатської обласної раді. Жоден голова облдержадміністрації сам не приймає таких рішень. Подібні загони вже утворені в інших областях. Ніхто самовільно не створює якихось «збройних формувань». Усе за законом! Звісно, жодних дій без узгодження з Міноборони і Радбезом!».

Щодо утворення загонів, звісно, мова про безпеку області, нашої рідної землі, про захист закарпатців. Уникаючи зайвих розмов про важливі справи, пов’язані з безпекою області, керівник краю сказав лише: «Ми знаємо ситуацію, яка є в країні і в регіоні. На жаль, ворог не спить. Водночас не можемо виносити певну інформацію на загал. Закликаю закарпатців загалом і журналістів зокрема ставитися до цією справи відповідально. Запевню: йдеться про турботу за Закарпатську область. І наголошу: все відбувається у рамках чинного законодавства. Згадаю також, що всі розпорядження проходять експертизу в Адміністрації Президента».



Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp