Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Закарпатці зносять солодощі, напевно, відчуваючи, як несолодко зараз нашим військовим (ФОТО)

26 березня 2014 р., 19:13

Ужгородці відправили харчі та речі прикордонникам на Донеччину і Луганщину. Тепер збирають нову партію для військових у Херсоні та Чернігові.

Ніхто не відмовився допомогти

Благодійний збір речей для українських військовослужбовців організувала мама одного із курсантів, ужгородка Вікторія Плавайко. Як жінка розповіла "Часу Закарпаття", її сина разом з іншими курсантами Хмельницької академії прикордонних військ відправили захищати східні кордони України. Як мати, вона переживала за сина і хотіла допомогти, але як не знала.

- У четвер зранку мені прийшла така ідея в голову (організувати збір речей на підтримку української армії, - ред.) і я зразу скочила, подзвонила знайомому в рекламну агенцію "Медіа плюс" і запитала чи можуть вони підтримати мене за просто так, зробити листівки, рекламки, футболки. Мені відповіли, що так. Потім Подзвонила в "Делівері" (Delivery), запитала чи можуть вони своїм коштом організувати доставку. Відповіли: "Так, звичайно, ми готові на підтримку нашої армії, безумовно". Власник супермаркету "Дастор" надав місце, людину, яка з нами стояла і роздавала листівки з пропозицією підтримати наших військовослужбовців, ще нам надали склад у "Дасторі", де зараз усе сортується, складається і звідтам відправляється. Кому я подзвонила зі свого оточення, ніхто не відмовився допомогти.

Хлопці-прикордонники писали відгуки, дякували за підтримку

Зі слів Вікторії Плавайко, до благодійної ініціативи найбільше долучалися старші люди. Ті, що так чи інакше стикалися з військовою службою. У когось так само синів відправили на зміцнення кордонів з Росією, у когось друзів, знайомих, чоловіків, у когось онуків.

- Видно було по хлопцях які служили, ті навіть пачку цигарок приносили.

Люди зносили дуже багато солодощів. Певно, відчуваючи, як несолодко зараз доводиться нашим захисникам. Приносили й крупи, консерви, миючі засоби (мило, зубна паста) шкарпетки, майки, спідню білизну. Діти просили передати малюнки та іконки.

{g}

- Усе, що нам позносили, ми посортували і разом з вантажниками упакували на 8 палет (8 великих пакунків). Дві палети відправили у Донецьку область. Решту 6 палет - на Луганщину. Пакунки розподілили по військових частинах. Допомогу доставлять прямісінько в частини. Хлопці-прикордонники навіть вже писали відгуки. Дякували за підтримку. Знаєте, їм не стільки важлива їжа. Вони, може, й переживуть, змогли б перебитися. Але вони вдячні за ту моральну підтримку, бо Їм важлива не стільки їжа, скільки відчуття, що вони не самі, що вони потрібні.

Кожного понеділка закарпатці будуть відправляти гуманітарну допомогу солдатам

Мама курсанта зізнається - не очікувала,що люди так відгукнуться. Загалом, за два дні збору, до благодійної ініціативи долучилося більше сотні закарпатців. Тому почате вирішили продовжити.

- Кожен понеділок ми плануємо заповнювати машину і відправляти солдатам. Спочатку боялася, що магазини відмовлять, але вони сказали: "Без проблем, ми будемо допомагати і надалі". Зараз ми збиратимемо допомогу для Чернігова. Нам сказали, що там знаходиться безпосередньо наш закарпатський загін. Іще хочемо відправити допомогу на Херсон. Там перебуває 200 курсантів Хмельницької академії прикордонних військ. Ми би хотіли на ці дві адреси відправити допомогу. Точно знаю, що в Херсоні катастрофічно бракує одноразового посуду. Схоже, в них немає води, щоб мити посуд. Відповідно, солдатам може знадобитися й змінна білизна, шкарпетки, майки. Ну і з продуктів військовим можуть стати в нагоді консерви, тушонка, яку можна у будь-який момент відкрити і з'їсти, солодощі, той же чай і печиво, що ніколи не буває зайвим.

"Час Закарпаття"




Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp