Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Закарпатці звернулися за допомогою до заступника керівника краю

26 березня 2014 р., 20:14

Сьогодні, 26 березня, заступник голови Закарпатської ОДА Михайло Попович провів виїзний прийом громадян в адмінбудівлі Великоберезнянської райдержадміністрації.

На прийомі було розглянуто 25 звернень мешканців сіл Великоберезнянщини, 1 - колективне. Питання, які порушили великоберезнянці, в основному, стосувалися надання матеріальної допомоги та допомоги у лікуванні, а також поліпшення житлових умов, оформлення та виплати субсидії, забезпечення ліками тощо. Зокрема, розглянуто звернення опікунів інвалідів І та ІІ груп, пенсіонерів та безробітних, яким найближчим часом надійдуть одноразові матеріальні допомоги.

{g}

Також по допомогу звернулися 2 сільські голови та викладачі ПТУ-33 смт Великий Березний. До прикладу, голова сільради с.Сіль Василь Опаленик розповів заступнику керівника області, що в їх населеному пункті вкрай необхідно розвивати фермерство на державному рівні, аби люди мали хоч якусь роботу. Також болюча проблема – відсутність дорожньої інфраструктури до села. З таким же питанням звернувся до посадовця і сільський голова с.Тихий Іван Циганин. Він розповів, що взимку лісівники практично знищили дорожнє полотно, що не уможливлює пересування мешканців верховинського краю, особливо коли мова йде про під’їзд автівок швидкої допомоги або машин з продуктами харчування. Відтак, щодня майже 680 селян з трьох навколишніх сіл відчувають дискомфорт, як добратися на роботу, навчання або відвідати своїх родичів.

А викладачі Великоберезнянського ПТУ-33 підняли питання збереження цього навчального закладу саме у селищі, а не у с.Сімер Перечинського району, куди переносять матеріально-технічну базу. Колись тут навчалося понад 360 учнів і здобували потрібні в цьому районі професії: слюсарі, продавці. Зараз навчається близько 120 «петеушників» на трактористів, слюсарів-ремонтників, авторемонтників, швеї, бухгалтерів та операторів ЕОМ. На сьогодні є можливість також навчати на спеціальності, на які є попит в регіоні, це – єгері та агенти туризму. Однак потрібен дозвіл з департаменту освіти і науки, молоді та спорту ОДА на право осіннього набору учнів ПТУ. Тоді цей навчальний заклад зможе забезпечити профнавчанням близько 500 дітей.

Ці звернення скеровано до відповідних служб для розгляду та реагування.

Управління інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА














Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp