Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Для Ужгорода цілком достатньо 40 народних обранців

25 грудня 2014 р., 13:22

Така кількість справитись з проблемами одного з найменших обласних центрів України.

Голова обласної ради Володимир Чубріко виступає за те, щоб у місцевих радах, які будуть обрані в ході виборів у 2015 році була зменшене кількість депутатів. 

Про це заявив керівник ради в ході прес-конференції. «Кількість депутатів у місцевих радах треба однозначно скорочувати. Оптимальною кількістю для обласної ради є 90 депутатів, в залежності від виборчої системи кількість може бути й меншою. А ось для Ужгородської міської ради цілком достатньо й 40 народних обранців», - пропонує Володимир Чубірко. 

Також керівник ради вважає за доцільне проводити наступні чергові вибори у місцеві ради – восени, при цьому провівши децентралізацію влади. «На жаль, держава не зробила реального кроку з децентралізації. Громадам треба дати права і можливості ці права реалізувати. Нині депутати місцевих рад майже не впливають на бюджет, адже він формується в Києві за формульним розрахунком. Ми і зараз отримаємо бюджет, на який не можуть впливати депутати. Треба проводити децентралізацію і проводити восени вибори. Але з таким темпами роботи Верховної Ради щодо змін до Конституції є сумніви, що народні обранці зроблять це і до осені. Вибори мають проводитися за новими правилами. Виборчу систему треба оновлювати не під потреби сьогодення, а на перспективу, як це роблять у Європі. В обласну раду доцільно проводити вибори за відкрити партійними списками. На нижніх рівнях рад заради представництва громад має бути або змішана виборча система, або ж мажоритарна. Але при цьому люди мають відповідально ставитися до виборів, і вибирати того, хто буде їх змінювати життя», - констатував Володимир Чубірко.
Прес-служба облради
виборець 25.12.2014 14:47 IP: 50.78.16.195
ТАК САМО І У ВЕРХОВНУ ЗРАДУ ДОСИТЬ 200 депутатів. ТРЕБА ЗАБОРОНИТИ БАЛАТУВАТИСЯ ТИМ, ХТО БУВ СУДИМИЙ, І ПЕРЕД БАЛАТУВАННЯМ ПРОВЕСТИ ЕКЗАМЕН(ТЕСТ) НА ЗНАННЯ ЕЛЕМЕНТАРНОГО-ЦЕ КОНСТИТУЦІЯ УКРАЇНИ, І ЗАКОН ПРО МІСЦЕВЕ САМОВРЯДУВАННЯ. БО У ДЕПУТАТИ ЛІЗУТЬ БАНДИТИ, РЕКЕРИ І ІНШІ ТУПІ, І ГЛУПІ ДО БЕЗТЯМИ, ЯКІ НАВІТЬ НОРМАЛЬНО НЕ ЗАКІНЧИЛИ СЕРЕДНЮ ОСВІТУ!!!

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp