Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Виноградівці попались з "лівими" ялинками на ринку

25 грудня 2014 р., 13:57

Міліціонери склали 6 адміпротоколів на продавців зелених красунь.

Напередодні Нового року кожен громадянин повинен добре подумати над тим, чи варто нищити ялинки, адже недешево обходиться природі новорічне свято. Міліціонери Виноградівщини проводять у ці дні рейди з метою недопущення перевезення новорічних ялинок без відповідних документів, а також перевіряють місця торгівлі, транспортування і реалізації хвойних дерев. 

За час проведення операції дільничними інспекторами Виноградівської міліції виявлено та складено 6 адміністративних протоколів за ст.159 Кодексу України про адмінправорушення (Порушення правил торгівлі на ринках). 

Згідно законодавства України, користувачі лісових ресурсів держави повинні маркувати хвойні культури пластиковими бірками зі штрих-кодом. Підприємці, які здійснюють перевезення ялинок, повинні мати при собі накладну з лісництва, сертифікат радіаційного обстеження дерева, дозвіл на торгівлю. Для законного продажу ялинок приватний підприємець теж повинен мати відповідний пакет документів. Коли ж новорічна красуня без документів установленого порядку вже потрапила на ринок, то продавцю загрожує адміністративне покарання згідно ст.160-2 Кодексу України про адміністративні правопорушення у вигляді штрафу від п’яти до двадцяти п’яти неоподаткованих мінімумів доходів громадян з конфіскацією товару. Не наражайтесь на неприємності, щоб не зіпсувати собі настрій перед Новорічними святами. 
Оксана Кобзаренко, Виноградівський РВ УМВС

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp