Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

П’яний хуліган отримав по заслузі

25 грудня 2014 р., 14:13

Щоправда, поки що його посадили під домашній арешт, а вже потім суд вирішить як покарати.

Нещодавно Ужгородський міськрайонний суд обрав міру запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту відносно 42-річного жителя с.Баранинці, що на Ужгородщині, який спричинив тілесні ушкодження працівнику міліції.

Сама подія сталася ще в липні. Серед ночі на перехресті вулиць Легоцького і Заньковецької в м.Ужгороді наряд патрульної служби міськвідділу міліції помітив групу молодих людей в кількості близько 10 чоловік, які гучно розмовляли, виражалися нецензурною лайкою та розпивали алкогольні напої.

Міліціонери підійшли до молодиків, відрекомендувалися, пред’явили посвідчення працівників міліції й попросили їх не порушувати тишу у нічний час.

На зауваження правоохоронців один з чоловіків, а саме 42-річний житель с.Баранинці Ужгородського району, відреагував неадекватно. Зловмисник, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, почав висловлюватися в бік міліціонерів нецензурною лайкою, погрожував їм фізичною розправою та звільненням з роботи. Далі ж агресивний здоровань ударив одного з міліціонерів кулаком у голову, чим спричинив правоохоронцю тілесне ушкодження.

Зловмисника доправили в медзаклад на освідчення. Відповідно до висновку медиків, той перебував у стані алкогольного сп'яніння.

Відносно правопорушника слідчим було відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст.345 Кримінального кодексу України (умисне заподіяння працівникові правоохоронного органу тілесного ушкодження у зв'язку з виконанням ним службових обов'язків). Санкція даної статті передбачає покарання у вигляді обмеження волі на строк до 5 років, або позбавлення волі на той самий строк.

У ході досудового розслідування вину підозрюваного було повністю доведено. В кінці листопада нападнику повідомили про підозру у вчиненні даного злочину. А кілька днів тому відносно агресивного жителя Ужгородщини судом обрано міру запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту. Матеріали кримінального провадження з обвинувальним актом направлено до суду.

Нагадаємо, що згідно з чинним законодавством працівник міліції є представником державного органу виконавчої влади. Законні вимоги працівників міліції є обов'язковими для виконання громадянами і посадовими особами. Працівник міліції під час виконання покладених на нього обов'язків керується тільки законом і діє в його межах. Працівник міліції перебуває під захистом закону, норми якого гарантують захист життя, здоров’я, честі, гідності, майна працівника міліції та членів його сім’ї від злочинних посягань та інших протиправних дій.

Діана ДОРОГІЙ, Ужгородський МВ УМВС

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp