Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

До уваги реєстраторів розрахункових операцій

26 грудня 2014 р., 15:42

У профільному підрозділі ГУ ДФС у Закарпатській області інформують про новації, які слід очікувати власникам реєстраторів розрахункових операцій.

Відповідно до п. 7 ст. 3 Закону України від 06.07.1995р. № 265 «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг», з 01.01.2015р. суб’єкти господарювання, які використовують РРО (крім електронних таксометрів, автоматів з продажу товарів (послуг) та РРО, що застосовуються для обліку та реєстрації операцій з купівлі-продажу іноземної валюти), повинні подавати по дротових або бездротових каналах зв’язку, крім фіскальних звітних чеків ще й електронні копії розрахункових документів, які містяться на контрольній стрічці в пам’яті реєстраторів розрахункових операцій або в пам’яті модемів, які до них приєднані.

Суб’єкти, які використовують електронні таксометри, автомати з продажу товарів (послуг) та РРО, що застосовуються для обліку та реєстрації операцій з купівлі-продажу іноземної валюти, як і раніше, повинні подавати по дротових або бездротових каналах зв’язку інформацію про обсяг розрахункових операцій, виконаних у готівковій та/або в безготівковій формі, або про обсяг операцій з купівлі-продажу іноземної валюти, яка міститься в фіскальній пам’яті зазначених РРО.

З питань внесення змін до програмного забезпечення РРО із вбудованими модемами та модемів, які із зовні підключені до реєстраторів розрахункових операцій та які не забезпечують на даний час передавання електронних копій розрахункових документів, що містяться на контрольній стрічці РРО, радимо звертатись до сервісних центрів обслуговування РРО.

Додатково повідомляємо, що згідно п. 8 Прикінцевих положень Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» з 1 січня 2015 року дозволяється первинна реєстрація лише РРО, які створюють контрольну стрічку в електронній формі, та електронних таксометрів, автоматів з продажу товарів (послуг), реєстраторів розрахункових операцій з купівлі-продажу іноземної валюти. Відповідно до цього, наказом ДФС України від 11 грудня 2014 №362 затверджено останню редакцію Державного реєстру реєстраторів розрахункових операцій, яка містить 116 моделей РРО. З реєстром можна ознайомитись за посиланням: http://sfs.gov.ua/dovidniki--reestri--perelik/reestri/94957.html.
Відділ комунікацій Головного управління ДФС у Закарпатській області

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp