Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Єпископа Ужгородського і Закарпатського Кирила позбавили права священнослужіння за зброю у руках (ФОТО)

26 грудня 2014 р., 19:06

Тимчасове керівництво Закарпатською єпархією доручене митрополиту Івано-Франківському і Галицькому Іоасафу.

У засобах масової інформації опубліковані фотографії єпископа Ужгородського і Закарпатського Кирила з яких видно, що під час перебування в зоні АТО він, будучи зодягнутим в одяг священнослужителя та епітрахіль, тримає в руках зброю (автомат і артилерійський снаряд).

Згідно опублікованих у ЗМІ пояснень єпископа Кирила він нібито «став воїном Христа» і начебто «особисто “послав” нелюдам Путіна декілька боєкомплектів, як кару за окупацію української землі».

{g}

Такі дії єпископа Кирила є грубим порушенням канонічних правил, що забороняють священнослужителям брати до рук смертоносну зброю. У випадку вчинення священнослужителем навіть ненавмисного вбивства він підлягає забороні у священнослужінні або позбавленню сану.

Також вказані дії єпископа Кирила дискредитують Церкву, сіють спокусу і можуть бути використані ворогами Київського Патріархату та України з провокаційною метою.

У зв’язку з цим 26 грудня 2014 р. Священний Синод, зважаючи на невідкладність справи провівши засідання у режимі голосової конференції, ухвалив рішення – заборонити єпископа Ужгородського і Закарпатського Кирила у священнослужінні до повного покаяння. Тимчасове керівництво Закарпатською єпархією доручене митрополиту Івано-Франківському і Галицькому Іоасафу, - повідомили в УПЦ (КП).

Синод наголосив на тому, що священнослужителі, тобто єпископи, священики та диякони, можуть перебувати серед військових виключно у якості військових священиків (капеланів) для надання духовної та благодійної матеріальної допомоги. Безпосередня участь у бойових діях та використання смертоносної зброї священнослужителям забороняються.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp