Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

На Закарпатті рік почнеться з добрих справ (ФОТО)

27 грудня 2014 р., 12:26

Фестиваль-ярмарок "МЕДОВУХА ФЕСТ 2015" проведуть, аби допомогти військовим.

В Ужгородському прес-клубі відбулася прес-конференція з нагоди проведення в Ужгороді І-го благодійного новорічно-різдвяного фестивалю – ярмарку медової продукції "МЕДОВУХА ФЕСТ 2015" для допомоги закарпатським військовим у зоні АТО та дітям хворим на цукровий діабет.

 

Захід буде проходити 3-5 січня 2015 на наб. Незалежності.

Євген Бобров, керівник Творчого об’єднання "МАСКА» розповів, що сама ідея виникла ще два роки тому. І почати новий рік благодійництва - хороша справа. «Медовий фестиваль організовуємо для допомоги нашим ужгородським військовим та дітям , хворим на цукровий діабет. Один з натхненників "МЕДОВУХА ФЕСТ 2015" – Асоціація пасічників Закарпатті, долучилися також громадські організації, міська влада надала підтримку», - каже Євген Бобров.

Володимир Лях, організатор фестивалю, Голова Асоціації пасічників Закарпаття

Володимир Лях, каже, що пасічники погодилися взяти участь у цьому фестивалі. «Буде мед, медові вина та медовий бальзам - збір наших лікарських трав, який лікує та збадьорює. Запрошуємо ужгородців та гостей міста покуштувати цього цілющого напою», - закликав Володимир Лях.

На фестивалі також проводитиметься конкурс на вибір найкращої назви для медового бальзаму. Переможець отримає літр нового медового продукту. Передбачено конкурсно-розважальну, ігрову програму, виступи самодіяльності.

Відкриття фестивалю відбудеться 3 січня, о 14.00 офіційне закриття - 5 січня, о 16.00 з врученням зібраних коштів волонтерам.

Володимир Химинець, голова правління ГО "Самодопомога Закарпаття» каже: «Нашу організацію зацікавила ця подія і ми долучилися організаційно, інформаційно та людськими ресурсами. Багато волонтерів буде працювати на цій події». За словами Володимира Химинця, вдалим є і локація свята, і те, що цими днями багато вихідних. Люди зможуть вийти, зустрітися, поспілкуватися, покуштувати меду.

Ярослав Шафарь, заступник міського голови додав, що місто провело оптимізацію витрати і учасники ярмарків фактично не платять реєстраційний збір. Тому кожний наступний ярмарок стає все більшим. «Хотілося б провести свято і для тих туристів, які приїхали кататися в гори, але снігу нема, - зауважив Ярослав Шафарь.

Організатори запевняють, що ширпотребу на святі не буде. А навпаки тематична продукція. І запрошують долучитися охочих підприємців, а громадські організації можуть вітати учасників фесту зі сцени.



Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp