Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Чотирилапий друг за прихисток віддячив закарпатцю... травмами

28 грудня 2014 р., 10:20

Крім того, злий пес покусав і дитину...

У цивілізованому суспільстві рідко коли виникають проблеми, пов’язані з безпритульними тваринами.
Ці питання вирішуються просто - «безхатченки» опиняються у спеціально відведених для них місцях. Та нашому суспільству, певно, ще далеко до цивілізованого. Бо небезпечні чотирилапі сусіди, попри намагання окремих активістів їх якось «окультурити», зробивши належні щеплення, продовжують завдавати людям клопоту, розповідає Ігор Стефанець. Адже кліпса на вусі собаки, на жаль, не здатна змінити її псячої натури. Тому проходити повз волохату зграю у чужому мікрорайоні буває досить небезпечно - не знати, що може спасти на думку тварині, якою керують не розум, а виключно інстинкти.

Якщо зі звичайнісінькими бродячими псами ще можна якось дати собі раду, і люди навіть звикли миритися з подібним сусідством, то інша річ - бійцівські собаки. Такі породи виведені штучно. Інстинктивно вони прагнуть з кимось боротися, при цьому знають, що боротьба має бути до останньої крові. Отож такі чотирилапі улюбленці потребують належного виховання і умов утримування. Однак значна частина господарів бійцівських псів забуває, що їхні підопічні здатні перетворитися на небезпечну, навіть убивчу зброю. Досить часто можна побачити у місті, як власники вигулюють таких собак без намордника.

Переконатися, що пес бійцівської породи становить потенційну загрозу для оточуючих, мали змогу мешканці одного з будинків в Ужгороді. З недавніх пір тут приблудив молодий пітбуль. Вочевидь, попередній власник просто вигнав тварину на вулицю, бо ніхто навіть спроби не робив розшукати пса. Вигляд чотирилапого (ошийник, доглянута шерсть) вказували на його благородне походження. У власника однієї з квартир цього будинку перед тим загинув собака. Чоловік сумував за твариною. Тож поява безхатченка його навіть трохи втішила, розповіли "Відомості міліції". Спершу ужгородець просто виносив тварині їсти, далі пошкодував і взяв до себе додому. Попервах пітбуль не виказував свого бійцівського характеру, але з часом агресивна собача натура почала проявлятися, як кажуть, у всій красі. Тварина все частіше огризалася при появі сусідів. Люди не бажали терпіти подібні нападки і стали вимагати від чоловіка позбутися цього небезпечного пса. А той лишень обурено віднікувався.

Нещодавно пітбуль, який вільно гуляв на подвір’ї, напав на хлопчика. Дитина поверталася додому зі школи. Неконтрольованому «бійцю» щось не сподобалося у поведінці школяра, і він вчепився міцними зубами у руку школяра. Тварину ледве відтягнули від жертви. Мало того, що довелося потім травмовану руку зашивати, дитина ще й пережила неабиякий стрес. Тепер батьки водять малого і до психолога.

Наступною жертвою злого собаки став сам новий господар.

Цього разу чотирилапий ще з більшою жорстокістю пошматував людину. Однак ні попередня ситуація, ані наступна не змусили господаря тварини зробити відповідні висновки. Мешканці будинку неабияк стривожені. Щодня їм доводилося оминати злощасну квартиру, з жахом очікуючи, хто ж стане наступною
жертвою недоброзичливого пса. На жаль, у чинному законодавстві не прописаний чіткий механізм боротьби з подібними власниками і їх вихованцями. Цим якраз і користуються деякі господарі собак. Тому не потрібно дивуватися, що доведені до відчаю люди починають застосовувати до агресивних чотирилапих сусідів свої методи боротьби. Так було і в цьому випадку. Дідусь потерпілого школяра, після численних митарств, пов’язаних зі зверненнями до правоохоронних органів, ветеринарних служб тощо, не витримав і, скориставшись моментом, приспав тварину відповідним препаратом.

До речі, нещодавно депутати Ужгородської міської ради прийняли рішення на черговій сесії про будівництво притулку для бездомних тварин. Народні обранці вирішили дофінансувати об’єкт «Будівництво притулку з тимчасового утримання бездомних тварин Ужгорода на вулиці Загорській». За неофіційними даними, у місті знаходиться близько восьми сотень чотирилапих безхатченків. Тільки за минулий рік від цих тварин постраждало 539 осіб.

Uzhgorod.net.ua



Миша 28.12.2014 10:40 IP: 91.206.201.46
Зробити на них облаву, трактором зарити і проблема рішена

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp