Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Прокуратура попередила відчуження 40 га землі в Ужгороді

27 березня 2014 р., 12:09

За позовами прокуратури міста Ужгорода скасовано пункти чотирьох рішень міської ради про надання землі у районі «Західний», площею понад 40 га, вартістю більше 12 млн грн.

Ці ділянки є заплавними та не призначені для будівництва й обслуговування житлових будинків. Про порушення закону прокуратурі стало відомо під час перевірки дотримання вимог земельного законодавства при прийнятті відповідних рішень Ужгородською міською радою. 

Зокрема, у 2009 році посадовці установи надали ряд дозволів на підготовку матеріалів вибору місця розташування земельних ділянок для будівництва та обслуговування житлових будинків. Однак вказані рішення було прийнято всупереч вимогам Водного та Земельного кодексів України. 

Відповідно до картування зон затоплення і ризику в басейні річки Уж, розробленого в рамках реалізації проекту «Покращення системи управління паводками», земля житлового кварталу забудови «Західний» знаходиться між водотоком та водозахисною дамбою річки Уж, тобто є заплавною зоною, яка може бути затоплена чи підтоплена під час паводку. 

Відповідно до Водного кодексу України на такій зоні будівництво житлових споруд заборонено. У зв’язку із встановленим порушенням чинного Законодавства, прокуратура звернулася до Ужгородського міськрайонного суду з позовними заявами про скасування вказаних пунктів рішень міськради. 

Скасувавши незаконні рішення, суд задовольнив позовні вимоги прокуратури. 
Прес-служба прокуратури міста Ужгорода

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp