Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Якщо плануєте викликати таксі на свята - готуйте більше грошей

31 грудня 2014 р., 10:40

Ціни на проїзд значно зростуть

Усім бажаючим скористатися послугами таксі в новорічну ніч слід бути готовими платити набагато вищу ціну.
31 грудня та 1 січня ужгородські фірми таксі возитимуть за подвійним тарифом. А це як мінімум 36 гривень за два кілометри. У той час, коли несвятковий тариф становить 16–18 грн. (2 км).

«Аби не йти пішки в новорічну ніч, доведеться викласти кругленьку суму, – розповідає знайомий таксист, пан Олексій. – Цiни на послуги справдi зростуть, в принципі як і кожного року. В деяких фiрмах послуга подорожчає на 10 гривень, а в iнших – навiть удвiчi. Кожна фiрма сама визначатиме, наскiльки пiдвищувати цiни».

«КО» зателефонував у декілька ужгородських фірм таксі, і диспетчери повідомили нам, що станом на 23 грудня не можуть сказати напевне, які ціни встановить керівництво у новорічну ніч. Але, швидше за все, тариф буде подвійним.

«Думаємо над тим, щоб установити подвійний тариф, аби циммотивувати водія виїхати в такий час на роботу, – підтвердив директор однієї з ужгородських служб таксі. – Адже ми всі будемо святкувати, а таксисти – працювати. Варто зазначити, що в той час, коли служби таксі встановлюють подвійний тариф, приватники, які працюють самостійно, проситимуть за проїзд на свій розсуд. А це може бути в три і декілька разів більше».

Ужгородці від святкових тарифів не в захваті. Кажуть, купівельна спроможність людей і так знизилася, а ціни ростуть не по днях, а по годинах.

«Україна переживає важкі часи, дорожчає все. Вплинула криза й на ціну пального, а відтак і на проїзд у таксі. Тому я не розумію, навіщо піднімати тарифи ще й у новорічну ніч, – обурюється ужгородка пані Ольга. – Те, що водії працюють у свято – не аргумент. У всьому світі є люди, які працюють, коли інші відпочивають. Така в них робота…»

Так чи інакше, а громадський транспорт у новорічну ніч в Ужгороді не курсуватиме. Тож ужгородцям залишається або викласти кругленьку суму за таксі, або ж прогулятися.

Христина БІКЛЯН

«Карпатський об’єктив»




Антон 31.12.2014 10:28 IP: 191.16.134.95
Пропоную заправляти таксистів 31 і 1 го числа теж по подвійному тарифу, треба ж і людей на заправках мотивувати до роботи в новий рік

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp