Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Міліціонери позбавили закарпатця заробітку (ФОТО)

31 грудня 2014 р., 15:00

Бо той торгував "лівою" піротехнікою

Працівники дозвільної служби Мукачівського міськвідділу міліції притягнули до відповідальності трьох недобросовісних власників «лівої» піротехніки.

Правоохоронці перевіряють ринки, місця можливого стихійного продажу піротехніки, а також заклади торгівлі та суб'єкти господарювання, які мають ліцензії на право здійснення цього виду діяльності.

 

Під час профілактичного рейду інспектори дозвільної служби Мукачівського міськвідділу міліції Михайло Менчик, Юрій Софілканич та Василь Менджулвикрили місце торгівлі салютними установками, термін використання яких зійшов. Як розповіли правоохоронці, власник орендував частину магазину з дитячими іграшками та спорттоварами практично у центрі Мукачева, по вул.І.Зріні.

Під час перевірки дозвільних документів на продаж салютів, феєрверків та петард правоохоронці виявили, що частина продукції вже давно мала бути знищена через прострочені терміни її використання. В результаті працівники міліції вилучили з магазину небезпечні салютні установки на суму понад 7000 гривень.

Правоохоронці застерігають, що за незаконну торгівлю та використання піротехнічних засобів передбачено адміністративну відповідальність за ст.195-6 (порушення порядку виробництва, зберігання, перевезення, торгівлі та використання піротехнічних засобів) Кодексу України про адміністративні правопорушення. Максимальне покарання – штраф у розмірі від 60 до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією піротехнічних засобів.

Як коментує начальник громадської безпеки Мукачівського міськвідділу міліції майор Василь Анталовський, купувати піротехнічні вироби потрібно тільки в спеціалізованих магазинах, а не на ринках. До кожногопіротехнічного виробу у продавця обов’язково має бути інструкція, а напродукції має бути зазначена дата виготовлення та термін придатностівиробу. За відсутності цього піротехнічний виріб вважається контрафактним, а його реалізація і використання заборонені.

Подібні рейди проводитимуться до закінчення Новорічно-Різдв`яних свят. Всяконтрафактна продукція буде вилучена з обігу. Адже використанняпіротехніки вимагає граничної уваги. Отож цінуйте здоров`я і життя не лишесвоє, але й оточуючих.

Наталія Машіко, Мукачівський МВ УМВС


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp