Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

На Закарпатті підліток отруївся алкоголем

27 березня 2014 р., 15:30

Нині тривають весняні канікули.

Коли діти ходять в школу, то вони зайняті і перебувають під наглядом педагогів. Тепер же вони залишені, як то мовиться, на самих себе й роблять, що їм заманеться. Одиниці читають книжки чи переглядають цікаві кінофільми - більшість же сидить цілий день за комп′ютером або просто тиняються вулицями. 

А вулиця, як відомо, нічому доброму не навчить. Аби запобігти правопорушенням із боку дітей, втягненню неповнолітніх у злочинну діяльність, правоохоронці краю проводять у ці весняні дні спецоперацію «Канікули». Її метою є відслідкування того, як неповнолітні проводять свій вільний час, чи не скоюють злочини, чи не вживають алкогольні напої та тютюнові вироби тощо. 

На жаль, серед дітей є вже й перші потерпілі. Днями в одному з ужгородських барів компанія неповнолітніх зібралася за чаркою, в результаті застілля 15-літній школяр опинився в реанімації з алкогольним отруєнням. 

А на вулиці Хуста під колесами автомобіля опинилася дівчинка-пішохід, 7-класниця місцевої школи. В результаті ДТП травмована школярка опинилася в лікарні. 

- Шановні батьки! Слідкуйте за своїми дітьми, чим вони займаються, коли перебувають на канікулах, - радить начальник відділу кримінальної міліції у справах дітей УМВС України в Закарпатській області підполковник міліції Василь Мадяр. – Діти не повинні бути «безхозними» й не тинятися вулицями та розважальними закладами. Бо там вони можуть потрапити під згубний вплив дорослих і криміналітету. Придивіться уважно до кола друзів вашої дитини, з ким вона спілкується, де проводить свій вільний час, чи не з′являються у неї чужі речі, чи не приходить вона додому у стані алкогольного чи наркотичного сп′яніння, чи не курить і т.д. Поговоріть зі своєю дитиною, коли бачите, що вона чимось заклопотана. Елементарна увага з боку батьків може вберегти дитину від біди. Операція «Канікули» триватиме до кінця цього тижня. 
СЗГ УМВС України в Закарпатській області

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp