Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

На високогір'ї східної частини Закарпаття можливі сходження лавин

5 січня 2015 р., 09:14

Сніговий покрив утримується нерівномірно і сягає 80 сантимертів.

Минулої доби на високогір'ї області вдень пройшов невеликий сніг, вночі в західній та центральній частині пройшов сильний сніг до 10 мм, в східній - без опадів. Подекуди відмічався туман - 500 м. Вітер в західній та центральній частині північно-західний, в східній - південно-західний 7-12 м/с, слабка хуртовина. Температура повітря протягом доби 7-10° морозу.

Станом на 8 год 5 січня шар снігового покриву на високогір'ї західної та центральної частини становить 15 - 25см, на високогір'ї східної частини утримується нерівномірний сніговий покрив 40 - 80см. Шар свіжого снігу 10 - 15см.

Протягом доби на високогір'ї пройде слабкий сніг, подекуди туман, хуртовина. Вітер північно-зхідний 7-12, часом пориви 15-20 м/с. Температура повітря вдень 8-10° морозу, вночі 12-14° морозу.

На високогір'ї Закарпатської області сніговий покрив на крутих схилах недостатньо стабільний та закріплений, на інших схилах - добре закріплений Сходження лавин можливе при значних додаткових навантаженнях, в першу чергу на крутих схилах. Спонтанний схід лавин малоймовірний.

5 - 6 січня на високогір'ї Закарпатської області утримається лавинонебезпечно.

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp