Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Закарпатське УСБУ просить мешканців та гостів краю бути пильними під час свят

5 січня 2015 р., 09:54

Максимальне запобігання небезпечним для життя людей ситуацій, залежить від кожного з вас. Тож нагадуємо основні правила поведінки у випадку виникнення небезпечних для життя ситуацій.

Управління Служби безпеки України в Закарпатській області звертається до мешканців та гостей краю із проханням зберігати пильність та дотримуватися заходів безпеки під час свят. 

Службою безпеки України разом з іншими правоохоронними органами посилено заходи з охорони потенційно вразливих об’єктів та місць масового скупчення людей. Реалізується масштабний комплекс дій, спрямованих на своєчасне виявлення, попередження та припинення можливих терористичних проявів. 

У разі виявлення підозрілого предмету у місці святкування: 

• повідомте про факт правоохоронні органи та викличте на об'єкт машини швидкої допомоги і аварійних служб; 
• не наближайтеся, не торкайтеся, не розкривайте, не переміщайте знахідку, не заливайте її рідиною, не засипайте піском, не користуйтеся поблизу радіо - і електроапаратурою, переговорними пристроями; 
• відведіть людей від місця перебування підозрілого предмета; 
• при необхідності організуйте відключення комунікацій газу, води й електрики. У випадку вибуху необхідно негайно організувати і забезпечити виконання наступних основних заходів: 
• викличте на об'єкт пожежних, швидку допомогу, рятувальників, комунальні служби (газ, електрика, тепло); 
• якщо є постраждалі, до прибуття служби швидкої допомоги надайте їм першу медичну допомогу; 
• при виникненні пожежі, необхідно вжити заходів з її гасіння власними силами за допомогою наявних протипожежних засобів. 

При захопленні людей у заручники: 

• по можливості, негайно повідомте правоохоронні органи; 
• не вступайте в переговори з терористами, по можливості виконуйте їхні вимоги, якщо це не пов'язано з заподіянням шкоди життю і здоров'ю людей. 

Пам'ятайте, що зволікання та недбалість при загрозі вчинення вищевказаних злочинів може призвести до людських жертв! 

В Управлінні Служби безпеки України в Закарпатській області діє цілодобовий номер телефону довіри. У разі виявлення зброї чи вибухових пристроїв, наявності даних про факти прибуття та перебування в регіоні підозрілих осіб, а також фактів чи інформації про наміри здійснення сепаратистської та терористичної діяльності, просимо звертатися за цілодобовими номерами телефонів: (0312) 61-31-00, 066-899-78-38; 097-256-54-30; 063-345-39-91.

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp