Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Закарпатські науковці отримали "по заслугам"

6 січня 2015 р., 14:42

Вчених УжНУ відзначили перед Новим роком.

Найголовнішим завданням для вчених України є інтеграція у європейський науковий простір.

Одним із шляхів досягнення цієї амбітної мети є публікація результатів досліджень у виданнях, що входять до наукометричних баз, їх представлення на міжнародних наукових форумах, які відбуваються за кордоном.

Саме для стимулювання такої роботи в Ужгородському національному університеті була запроваджена нова система преміювання наукової діяльності співробітників. Напередодні Нового року були відзначені результати дослідницької діяльності вчених, які упродовж 2011–2013 років опублікували в міжнародних наукових журналах з імпакт-фактором не менше 4 статей або ж представили на міжнародних конференціях не менше 10 доповідей. До списку 54 науково-педагогічних співробітників увійшли представники біологічного, хімічного, фізичного, медичного, математичного, інженерно-технічного, філологічного факультетів. На грудневій Вченій раді УжНУ, як відомо, також були премійованими 12 навчальних видань, які були опублікованими упродовж попереднього року.

Зауважимо, що нині ректоратом розробляються і незабаром будуть винесені на громадське обговорення внутрішні нормативні документи, які передбачатимуть, окрім вищезгаданої системи преміювання, також надання матеріальних стимулів співробітникам на основі рейтингової оцінки їх науково-педагогічної роботи. Така система, яка поєднує елементи оцінки викладача студентами, а також об’єктивні показники його навчальної, наукової, методичної, організаційної роботи успішно діє у багатьох європейських університетах, є запровадженою у деяких вишах України, - пише прес-служба УжНУ.



Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp