Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

На Донбасі заборонили богослужіння у церквах не підпорядкованих московському патріархату

7 січня 2015 р., 17:54

Патріарх зазначив, що попри те, що сепаратисти заявляють, що на їхньому боці церква і їх Бог благословляє, насправді це не так.

Патріарх Української православної церкви Київського патріархату Філарет у інтерв’ю Радіо Свободі підтвердив той факт, що незаконні збройні формування забороняють на Донбасі проводити богослужіння у церквах, які не підпорядковуються Московському патріархату.

«Богослужіння там не звершуються, і в наших храмах Київського патріархату і не тільки Київського патріархату, але й УГКЦ, і римо-католицької, всіх протестантських церков на території так званих «ДНР» і «ЛНР» не звершується. Не дозволяють», – сказав Філарет.

«Але Бога в дійсності немає там. Чому немає? А тому, що Бог не може бути з неправдою. А на боці агресора правди немає. Чому немає правди? А тому, що Україна, будучи третьою по силі ядерною державою, добровільно віддала свою зброю. Жодна держава не віддала свою ядерну зброю, а Україна віддала. А Росія, гарант нашої недоторканності», – сказав він.

На запитання журналіста чи забираю бойовики церкви, Філарет відповів: «Зруйновані. Є й такі. А іноді відбирають, як у протестантів. У нас поки що не відібрали».




Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp