Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Українські пенсіонери збідніють через податки

8 січня 2015 р., 16:31

Мінфін дало роз’яснення українцям

Міністерство фінансів України роз'яснило, як вираховуватимуть податки на нерухомість і пенсію. Зміни у законодавстві стосуватимуться лише пенсіонерів, які отримують більше, ніж 3654 гривні. Отже, якщо людина отримує чотири тисячі, то податок у розмірі 15% платитиме лише з різниці - 346 гривень. Про це йдеться в сюжеті ТСН.19:30. 

Такий принцип діятиме і щодо податку на нерухомість. Квартири загальною площею до 60 квадратних метрів та будинки до 120 "квадратів" не оподатковуватимуться. За решту треба буде платити максимум 2% від мінімальної зарплати - це 24 гривні за квадратний метр. Тобто, якщо ваша квартира - 65 квадратних метрів, то оподатковується лише 5 "квадратів". 

А це - 120 гривень на рік. Гроші - від цього збору - пІдуть у місцеві бюджети. Причому місцеві ради мають право взагалі не вводити цей податок або ж встановлювати додаткові пільги для малозабезпечених.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp