Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Україна витратила більше 800 мільйонів на вугілля з ПАР

9 січня 2015 р., 17:24

Генпрокуратура повідомляє про дуже великі корупційні схеми при укладенні договорів.

У Генеральній прокуратурі України зазначають, що внаслідок укладання контракту директором держпідприємства «Укрінтеренерго» Володимиром Зіневичем з поставок вугілля в Україну з ПАР державі було завдано збитків у розмірі понад 846 млн грн. 

«Згідно з матеріалами досудового розслідування, на сьогодні ми вважаємо доведеним, що керівник державного підприємства «Укрінтеренерго» шляхом укладання неправомірного контракту на придбання вугілля з ПАР спричинило розтрату державних коштів у сумі понад 846 млн грн», – заявив перший заступник начальника Головного слідчого управління Генпрокуратури Святослав Лаганяк на засіданні парламентського комітету з питань запобігання та протидії корупції в п'ятницю у Києві.

Він зазначив, що Генпрокуратура встановила, що в постачанні вугілля з ПАР в Україну мала місце «дуже велика корупційна складова». Лаганяк нагадав, що вугілля доправлялося з ПАР за свідомо завищеною ціною і було неналежної якості. 

Нагадаємо, директор держпідприємства зовнішньоекономічної діяльності «Укрінтеренерго» затриманий в рамках розслідування кримінального провадження про розтрату коштів в особливо великих розмірах у зв'язку з укладенням контракту на придбання вугілля сумнівної якості в ПАР.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp