Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Скільки коштує гірськолижний відпочинок на Драгобраті та Буковелі

9 січня 2015 р., 18:39

Найвисокогірніший курорт України поки не доріс до європейських цін.

Для бажаючих відпочити в зимовий період настала сприятлива пора – свіжий сніг та мороз зробили свою справу. Найближчими гірськолижними курортами для Рахівщини, звичайно, є Драгобрат та Буковель. «Новини Рахова» вирішили заглянути у прайси цих курортів та оцінити, в скільки обійдеться зимове катання лижникам і сноубордистам. 

Буковель продовжує дивувати. Передусім цінами. Здобувши славу курорта європейського рівня він швидко підігнав під європейський рівень і вартість проживання та ski-пасів на користування підйомниками. Тут відпочивальникам доведеться викласти від 55 гривень за один підйом до 510 гривень за денний абонемент. 

Що ж стосується Драгобрату, то тут різноманітніша палітра цін на послуги. Все залежить від власника підйомника, його совісті та ваших можливостей. 

Одноразовий підйом на канатно-бугельній дорозі спортивно-туристичного комплексу«ОАЗА» (900 м.) обійдеться в 15 гривень. При цьому гостям комплексу роблять знижку 30%, тому прокататись можна за 7 гривень. Універсальні ж картки обійдуться в 10 та 3 гривні на великий та малий бугель відповідно. 

Додатково доведеться оплатити пропускну картку вартістю 20 гривень, яку потім можна буде повернути. 

«ВЛ-1000» (1000 м.) та «Доппельмайєр» (1200 м.) від ГК «Драгобрат» коштуватимуть по 20 гривень за підйом. Для любителів неспішного відпочинку замовити можна і картку на 3 підйоми, чого немає на інших підйомниках. Тут вона обійдеться в 45 гривень. 5 поїздок вартуватимуть 70 грн., 10 – 135 грн., 20 – 260 грн., 50 – 500 грн. 

«Карпатська Чайка» (1200 м.) пропонує відпочивальникам різну кількість підйомів із різними знижками. Так один підйом на «кріселці» обійдеться в 30 гривень у будні дні та 40 на вихідних. Вдвічі дешевші одиночні підйоми для дітей. 6 підйомів на гору вартуватимуть 120/140 гривень, 10 підйомів – 170-200 грн., 20 підйомів –300 грн., 50 підйомів – 630 грн. незалежно від дня тижня. 

Для людей з вірою в свої необмежені фізичні можливості привабливим видасться денний абонемент вартістю 280-300 гривень. Проте і тут доведеться розкошелитись на 20 гривень за власне картку з абонементом. Приємним є те, що всі пропуски діють до повного використання та навіть переносяться на наступний сезон. Тож, повертаючись із Драгобрату з невикористаним абонементом не доведеться спішно шукати, кому б його перепродати за півціни. 

Підйоми на крісельній дорозі «Вершини Карпат» (1300 м.) трохи дешевші, ніж на «Карпатській Чайці». За одиночний заїзд тут так само прийдеться викласти 30-40 гривень залежно від дня тижня, проте більша кількість поїздок обходитиметься дешевше. Так 5 поїздок на «кріселці» вартуватимуть 90/100 гривень, 10 – 160/180 гривень, 20 – 260/280 гривень. При купівлі абонемента тут попросять 10 гривень завдатку за картку. 

При цьому не слід забувати, що катання на підйомниках – не єдине, за що доведеться платити на Драгобраті. Збираючись відпочити, не забудьте про теплі лижні штани, рукавички, термобілизну, куртку і шапку. На місці ж можна орендувати гірськолижне спорядження. Вартість користування лижами протягом одного дня складе від 70-75 гривень (за не надто нове спорядження), а сноубордом – від 100 гривень. 

Якщо ви готові платити за своє задоволення – ласкаво просимо до відпочинку! 

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp