Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Буштино: Хто найкраще заколядував?

10 січня 2015 р., 09:40

У Буштині найкращих колядників визнначали

Як ми вже повідомлялося, сьогодні, третього дня Різдва, в актовому залі Буштинської ЗОШ І-ІІІ ст. відбулось святкове дійство – традиційний конкурс-огляд на краще виконання колядок серед дітей, який проводиться з ініціативи народного депутата України Василя Петьовки.

Учасники змагались у двох номінаціях – серед вихованців ДНЗ та школярів-початківців. Кожен колектив з усіх сил намагався здивувати журі, до складу якого увійшли помічники народного депутата України Василя Петьовки Степан Хома та Михайло Штефко, методист районного методкабінету М.І.Рошко, заввідділами Тячівського ЦДЮТ Н.В.Бокоч, Б.О. Молнар, вчитель історії Тячівської ЗОШ І-ІІІ ст. з угорською мовою ім.Ш.Голлоші М.Ю.Левко.У хід ішло все – яскраві декорації, оригінальні бетлегеми, накриті столи з різдвяною атрибутикою, колоритне вбрання юних артистів, майстерне перевтілення у біблійних персонажів та дзвінкоголосі колядки.

Зі сцени звучали як усім відомі «Нова радість стала», «Добрий вечір тобі», «Небо і Земля», їх сучасні стилізовані варіації, так і давні різдвяні пісні, які століттями передаються з покоління в покоління.Керівники та батьки учасників конкурсу виявили дива фантазії і творчості, виготовивши оригінальні вертепи, ретельно підібравши різдвяний реквізит та колоритне вбрання для юних колядників.

До прикладу, юні мешканці села Колодне використали в якості декорацій експонати музею давнини, розташованого у місцевій дерев’яній церкві та сільській бібліотеці, та стародавній одяг своїх пращурів. Керівник колективу – вчитель початкових класів Марія Немеш – розповідає, що, готуючись до конкурсу, діти вивідали у дідусів і бабусь, як ті славили народження малого Ісуса свого часу. В основу їх виступу лягли саме ці, предковічні різдвяні традиції.Загалом, у буштинському турі огляду взяли участь колядницькі групи трьох дитсадків та тринадцятьох шкіл. 

А призові місця розподілились таким чином: серед дитсадків перше місце – у Буштинського ДНЗ №3 «Верховина», на другому – Руськополівський ДНЗ №1, на третьому – Колодненський ДНЗ. Переможці виграли для своїх закладів цінні призи – відповідно кінопроектор, пральну машину та килим до ігрової кімнати.Серед школярів членам журі найбільше сподобався виступ колядників Груниківської ЗОШ І-ІІ ст., які за перемогу отримали цінний приз – кінопроектор. На другому місці – Колодненська ЗОШ І-ІІІ ст. (виграли комп’ютер), на третьому – господарі дійства – Буштинська ЗОШ І-ІІІ ст., яким в подарунок від організаторів дістався телевізор.

Втім, жоден конкурсант не залишився без заохочувальних призів: колективи дитсадків отримали набір ігрового матеріалу, школи – унаочнення для уроків, а малеча – солодощі. Їх вручили помічники народних депутатів України Василя Петьовки Степан Хома, Михайло Штефко та та Павла Балоги – Юрій Гісем.

Наступний тур конкурсу-огляду відбудеться завтра, 10 січня, у Тячівському районному будинку культури.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp