Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Відомий закарпатець живе в пам’яті своїх земляків (ФОТО)

10 січня 2015 р., 14:25

На Хустщині не забувають Івана Чоповді.

9 січня у будинку культури хустського села Рокосово відбувся вечір-спомин, присвячений пам`яті відомого земляка.

 

Вшанували заслуженого журналіста України, заступника головного редактора обласної газети «Новини Закарпаття» Івана Чоповді. 7 січня знаному закарпатському майстру пера мало б виповнитися 60 років. Розповісти про те, яким його знали і пам`ятають дотепер прийшли дружина, друзі, родичі, колеги та односельчани.

- Такої світлої, чистої і доброї людини в своєму житті я не зустрічав, - ділиться спогадами про колегу головний редактор «Новин Закарпаття» Віталій Ящищак. - Йому завдячую багато чим. Іван Юрійович чимало зробив для закарпатської журналістики. Спільний професійний шлях розпочали ще в «Молоді Закарпаття», останні роки працювали разом в «Новинах Закарпаття». Нашому колективу і досі не вистачає його мудрої фахової поради. До сьогодні не можу змиритися з важкою втратою, тому для себе створив таку собі історію, що Іван Юрійович у відрядженні і скоро приїде. Зрештою рано чи пізно ми все таки зустрінемося. А поки що пам`ять про нього живе і житиме у наших серцях.

Багато з тих, хто прийшов у журналістику і підкорив її висоти, з повною підставою і вдячністю вважали і вважають Івана Юрійовича своїм учителем і наставником.

- Великий життєлюб Іван Чоповдя любив життя більше, аніж воно його... Він жив задля людей, їм дарував любов і дружбу - щедро, щиро, беззастережно. Сердечний, добрий, усміхнений, добре розумівся на людях і володів рідкісним, як на наш час, талантом прощення. Вибачав навіть тим, хто аж ніяк на це не заслуговував. Адже він дивився на все з висоти свого таланту, своєї мудрості, своєї безкорисливої незахищеності, - наголосив друг дитинства і вірний товариш Василь Дубей.

На вечір пам`яті, організований директором Рокосівського БК Ольгою Поп, завітало чимало відомих постатей Закарпаття. Своїми спогадами про ювіляра поділилися доктор фізико-математичних наук, професор, лауреат Соросівської премії, заслужений діяч науки і техніки, декан географічного факультету Степан Поп, лауреат Шевченківської премії Мирослав Дочинець, відомий журналіст Василь Бедзір, колеги по цеху Йолана Дуда та Василь Гутник, професор медичних наук, викладач УжНУ Емілія Архі та інші. Усі, хто любив, шанував та спілкувався з ним, мали змогу пригадати яскраві епізоди із життєвої дороги Чоповді.

Була і вдова знаного журналіста Ельвіра Чоповдя, яка 33 роки йшла з ним одним шляхом і у всьому йому допомагала.

Своїми музичними композиціями вшанували пам`ять журналіста талановиті місцеві артисти та колективи, а також гості з Ужгорода.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp