Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

На Закарпатті спелеологи дослідили 40-кілометрову печеру (ФОТО)

14 січня 2015 р., 11:48

Печера має понад 40 кілометрів, половина з яких відкрито й досліджено лише кілька років тому. Сама печера відома вже досить давно й постійно досліджується спелеологами з різних областей України, відкриваючи свої нові й унікальні райони.

Зимовими канікулами у грудні 2014 року, групою спелеологів Закарпатського центру туризму, була проведена краєзнавчо-пізнавальна спелеоекспедиція у печеру Млинки. 

Метою спелеологів Закарпатського центру туризму було ознайомлення гуртківців з печерою, її різноманітністю, як в естетичному, так і в спортивному напрямку, а також розвідкою перспективи дослідження печери саме Закарпатськими спелеологами. Адже ще до минулого року нашими спелеологами досліджувалась нова й перспективна печера „Унгварська” (дослідженою нами до глибини 68 м) в АР Крим, та нажаль, на сьогодні продовження дослідження цієї печери поки що не можливе. Тож доводиться шукати нові об’єкти для розвитку спелеологічної діяльності Закарпатських спелеологів та популяризації спелеології на Закарпатті.

Варто відзначити, що завдяки існуванню гуртків при позашкільній освіті Закарпатської області, спелеологія на Закарпатті досягла великих успіхів, як у спортивному так і в дослідницькому напрямку – це чемпіони України по спелеотехніці та дослідники найглибших печер світу, які саме й починали свою спелеологічну діяльність в системі позашкільної освіти. Печери дають можливість всебічного розвитку людини як у фізичному так і в морально-вольовому та психологічному напрямках. Печери завжди мають чим зацікавити й здивувати своїх дослідників. Запрошуємо всіх кого цікавить й вабить підземний світ приєднуватись до нас.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp