Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Як вберегти свій автомобіль від зловмисників

14 січня 2015 р., 15:06

Більшість злочинів, які скоюють в Ужгороді, це злочини проти власності. А одним із найпоширеніших серед них є крадіжки з автомобілів. Нерідко легкодоступними мішенями автівки робить недбалість їх власників.

Проаналізувавши всі звернення громадян, які надійшли до Ужгородського міськвідділу міліції торік і з початку року, можна зробити висновки, що в більшості випадків потерпілі самі спокушають злочинців до скоєння крадіжок.

Майже в кожному зверненні до правоохоронців потерпілі зазначають, що залишили в машині цінні речі - гаманець, сумочку, мобільний телефон тощо.У зв’язку з цим можна зробити висновки, що зловмисники скоюють правопорушення перш за все через недбале відношення до своєї власності самих потерпілих. Варто пам’ятати, що окрім права на майно, ми маємо і обов’язок - забезпечити його збереження.

Як правило, крадіжки з автомобілів скоюються у вечірній та нічний час. Длязлодія не має значення, яка марка автомобіля, їх цікавить лише те, що знаходиться в салоні.

Улюблені місця «роботи» злодіїв - двори, стоянки без охорони та відеоспостереження, а також парковки біля торговельних і розважальних закладів. Часто інтерес у злодіїв викликають машини, залишені в малолюдних і погано освітлених місцях.

Часто здобиччю автозлодіїв стають GPS-навігатори, відеореєстратори, автомагнітоли. Звісно, забирають вони з салонів і гроші, гаманці, сумки і барсетки, мобільні телефони, документи тощо. При цьому не важливо, де лежить здобич – на передньому чи задньому сидінні, в замкненому на ключ бардачку чи зачиненому багажному відділенні. Крадій ламає замок дверцят, розбиває скло, аби проникнути в машину, чим завдає більші збитки, ніж вартість самого викраденого майна. Нерідко злодії використовують сучасні сканери для відключення захисної сигналізації на машині. В цьому випадку про несанкціоноване відкриття автомобіля попередить сигналізація з функцією зворотного зв’язку.

Часто крадіжки з автомобілів не пов’язані з самим проникненням у салон.Злодії знімають з машини дзеркала заднього виду, колеса, і навіть номерні знаки, чого останнім часом особливо побільшало в Ужгороді і в усій області.

Ужгородський міськвідділ міліції радить власникам автотранспорту, як максимально захистити своє майно та не стати жертвою злочинців:

· не залишайте в салоні автомобіля цінні речі, заберіть їх додому, в крайньому випадку заховайте їх подалі;

· не залишайте ключі в машині, навіть покидаючи її ненадовго;

· виходячи з автомобіля навіть на короткий час, включайте сигналізацію та інші засоби охорони;

· залишаючи автомобіль на парковках біля торгівельних чи розважальних закладів, ставте його в місці, яке знаходиться в огляді відеокамер, або на добре освітлених місцях парковки;

· ніколи не залишайте свій автомобіль відкритим, навіть якщо ви вийшли на хвилинку, наприклад купити що-небудь в магазині або кіоску;

· покидаючи салон авто, перевіряйте, чи добре закриті двері і вікна автомобіля;

· якщо ви залишаєте автомобіль на ніч, виберіть добре освітлене місце, не залишайте машину в місцях з густою рослинністю;

· ставте машину впритул до стіни будинку або ближче до іншого автомобіля, щоб затруднити злочинцеві проникнення до неї.

Шановні громадяни! Сподіваємося, що наші поради, допоможуть вам зберегти свої машини та речі, що в них знаходяться. Якщо ваш автомобіль все ж обікрали, ні в якому разі не сідайте в машину, а відразу телефонуйте на102. Чим раніше ви це зробите, тим швидше будуть знайдені злочинці.

Пам’ятайте: збереження вашого автотранспортного засобу в першу чергузалежить від вас самих. Будьте обережні!


Діана Дорогій, Ужгородський МВ УМВС

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp