Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Василь Губаль спілкувався з Петром Порошенком про кадрову політику і мобілізацію

16 січня 2015 р., 17:10

Розмова відбулася в Києві.

Голова Закарпатської ОДА Василь Губаль повернувся із Києва, де разом з керівниками інших областей мав нараду з Президентом України стосовно актуальних питань життя держави.
Як розповів Василь Іванович, говорили і про кадрову політику. Так, голова держави наголосив, що для управлінської роботи слід підбирати людей, які є одночасно патріотами і фахівцями. Акцентував Президент і на тому, що усьому державному апарату, у тому числі головам ОДА слід бути прозорими в діях, якомога більше спілкуватися з людьми і пояснювати свою позицію. Той керівник, який не буде відвертий і контактний, не вважатиметься тим, хто на своєму місці – зазначає Президент.
Василь Губаль розповідає: "Звісно, вели мову і про бюджет, ті новації, які зараз є при його формуванні. Ми тут, в області, маємо зауваження з приводу певних статей і підходів. Президент запевнив, що до думки областей дослухаються. 

До речі, 15 лютого до бюджету вноситимуться зміни. Зараз працюємо над пропозиціями. Загалом це стосується фінансової децентралізації, яку нам вже зараз пропонують Президент і Кабмін. У першу чергу ми переживаємо за села, віддалені від центрів, про глибинку, котрі мають брак фінансів". "Конкретніше – це стосується й акцизних зборів з пального, їх розподілу. І є пропозиція цей акциз рівномірно розподіляти між населеними пунктами. Інакше окремі сільради матимуть виграшну позицію, а от інші – потерпатимуть від безгрошів’я. Реагуватимемо, аби розподіл коштів відбувався якомога більш справедливо щодо громад", - сказав Василь Губаль.

Як інформує керівник краю, на нараді в столиці однією з чільних тем була мобілізація: "Обговорили деталі. Мова і по неприпустимість провокацій і збурень. Саме тому наголошуємо: усі процеси мають відбуватися прозоро, люди повинні мати інформацію. Зокрема, і про те, що ті наші хлопці, які вже майже рік воюють на Сході, завдяки мобілізації отримають змогу повернутися додому – зможе відбутися ротація". "Якщо ми переживаємо за своїх земляків, ми маємо їх замінити. У першу чергу під час мобілізації запрошуються добровольці – наші патріоти, які готові іти захищати Батьківщину", - зазначив Василь Губаль.

Голова ОДА каже: "Що ж до самого Закарпаття, то було відмічено, що наш край і Київщина першими в Україні прийняли обласні бюджети, й це позитив. Але звучали і певні негативні моменти про Закарпаття – зокрема, і ті негаразди, які супроводжували область цілий минулий рік, пов’язані з мобілізацією. Було наголошено, що такого більше допускати не варто".
"Президент акцентує: Україна зараз – у небезпеці, й усі маємо об'єднати і мобілізувати зусилля для того, щоби захисти свою країну і свій край" – резюмував Василь Губаль.
Прес-служба Закарпатської ОДА

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp