Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Податкові новації для фізичних осіб – підприємців платників ЄСВ

19 січня 2015 р., 14:07

Відділ комунікацій Головного управління ДФС у Закарпатській області повідомляє

Для фізичних осіб – підприємців, які перебувають на загальній системі оподаткування та осіб, які забезпечують себе роботою самостійно базою нарахування єдиного внесу є сума доходу (прибутку), отриманого від їх діяльності, що підлягає обкладенню податком на доходи фізичних осіб. За місяць, у якому отримано дохід (прибуток), сума єдиного внеску не може бути меншою за розмір мінімального страхового внеску. 

У разі якщо таким платником не отримано дохід (прибуток) у звітному році або окремому місяці звітного року, то він має право самостійно визначити базу нарахування, але не більше максимальної величини бази нарахування єдиного внеску (20 706 грн.) та при тому сума єдиного внеску не може бути меншою за розмір мінімального страхового внеску (422,65 грн.). 

Разом з тим, слід відмітити, що змінено базу нарахування єдиного внеску й для найманих працівників. Так, якщо база нарахування ЄСВ (крім винагороди за цивільно-правовими договорами) для найманого працівника не перевищує розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на місяць, за який нараховується заробітна плата, сума внеску розраховується як добуток розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на місяць, за який нараховується дохід, та ставки єдиного внеску, встановленої для відповідної категорії платника. 

Нагадуємо, що Верховна рада Законом України від 28 грудня 2014 року № 77-VIII «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо реформування загальнообов’язкового державного соціального страхування та легалізації фонду оплати праці» внесла зміни до Закону України «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування».

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp