Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

В Іршаві захищались малі науковці (ФОТО)

19 січня 2015 р., 17:32

На базі Іршавської районної станції юних техніків 13 січня 2015 року, відбувся заочний етап Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт, учнів-членів малої академії наук України.

Для попереднього перегляду робіт були запрошені методисти відділу освіти та фахівці із шкіл району.

Юні дослідники працювали у таких відділеннях: літературознавства, фольклористики та мистецтвознавства, мовознавства, філософії та суспільствознавства, історії, наук про Землю, фізики й астрономії, хімії та біології, екології та аграрних наук.

{g}

Роботи фахівці оцінювали за такими критеріями: аргументація вибору теми, якість оформлення, грамотність, складність та науковість, елементи творчості. Після того як члени журі переглянули всі науково-дослідницькі роботи на заочному етапі, керівникам було вказано на недоліки та надано рекомендації щодо їх виправлення.

До І етапу конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт допущено 35 робіт. Більшість з переглянутих робіт відповідали всім поставленим вимогам та були представлені вихованцями на очному етапі конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт, який пройшов протягом 14, 15 січня 2015 року.

Привітати юних науковців прийшли т.в.о. голови райдержадміністрації Віктор Симканинець, перший заступник голови РДА Михайло Полончак, заступник голови Іршавської районної ради Петро Добромільський, начальник організаційно-кадрової роботи апарату РДА Федір Халак та Іршавський міський голова Степан Бобик. Керівники району відмітили науковість, логічність, творчість дослідницьких робіт членів Малої академії і побажали їм успіхів у майбутньому.

Загалом всі науково-дослідні роботи виконані на хорошому рівні. Подібна робота є дуже хорошою практикою для юних обдарувань. Адже завдяки Національному Центру МАН члени відділень Малої Академії Наук мають можливість навчатися на держзамовленнях у вищих навчальних закладах нашої країни а також це – досвід, оскільки під час підготовки та захисту робіт, учні набувають певних навичок, якими необхідно володіти під час публічних виступів тощо.

Слід відмітити, що в Іршаві Мала Академія Наук створена у 2003 році на базі Районної станції юних техніків. Отож, за 10 років роботи наші обдаровані земляки показали хороші результати. На сьогоднішній день на базі Іршавської філії МАН діє 12 наукових відділень при 22-ох школах району. Тут працює 53 групи, а загальна кількість дітей, які займаються становить 685 осіб. І ці цифри є надзвичайно важливими, бо це – наше майбутнє. І саме зараз талановиту молодь потрібно підтримувати, спонукати та залучати до різноманітних науково-дослідних та експериментальних робіт, сприяти у формуванні громадської позиції, умінні формувати і відстоювати власну думку. Їхній талант треба розвивати та підкріплювати щоденною працею.

Тож, усім юним обдаруванням бажаємо успіхів у всіх починаннях, творчих злетів та перемог.
Іршавська РДА

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp