Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Україна переходить на літній час. Крим - на московський

29 березня 2014 р., 14:17

Україна в ніч на неділю, 30 березня, перейде на "літній час" - о 3:00 стрілки годинників буде переведено на одну годину вперед.

Раніше Державна адміністрація залізничного транспорту України ("Укрзалізниця") повідомила про те, що у зв'язку з переходом на літній час скоригувала графік руху пасажирських потягів. Як повідомила прес-служба адміністрації, всі зміни завчасно внесено до графіку руху потягів та узгоджено з адміністраціями сусідніх країн. Отже, у квитках зазначено час відправлення та прибуття з урахуванням коригувань графіка руху потягів. 

Водночас, 30 березня Крим перейде на московський час шляхом переведення стрілки годинника на дві години вперед о другій годині, повідомила прес-служба самопроголошеної Держради Республіки Крим. Переведення годинників на московський час заплановано на 22.00 у суботу. 

Як вiдомо, бiльшiсть територiї України розташована в смузi, що вiдповiдає часовому поясу UTC+2 (другий часовий пояс). Це зафiксовано постановою Кабiнету Мiнiстрiв №509 вiд 13 травня 1996 року, вiдповiдно до якої в країнi дiє час другого часового поясу з переведенням щорiчно годинникових стрiлок останньої недiлi березня о 3:00 на одну годину вперед i останньої недiлi жовтня о 4:00 – на одну годину назад. 

2011 року, пiсля вiдмови РФ вiд практики переходу на зимовий час i фiксацiї поясiв вiд UTC+4 до UTC+12, Верховна Рада України ухвалила аналогiчне рiшення, але восени воно було скасоване.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp