Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Ужгород: Школярів захищатимуть професіонали

26 січня 2015 р., 20:30

Охорону фінансуватиме міський бюджет

Програму "Безпека навчальних закладів" на 2015-2016 роки пропонують розглянути в міській раді Ужгорода. Про це повідомив заступник міського голови Ярослав Шафарь.

Ця програма пропонує фінансувати з міського бюджету охорону всіх навчальних закладів міста. Йдеться не про нічних сторожів, а саме про охоронців, які будуть працювати лише під час навчального процесу. На кожну школу планується виділяти для цього 2500-3000 гривень на місяць.

Згідно з текстом проекту програми, у восьми, а за словами Шафаря – в шести навчальних закладах уже працюють охоронці. Однак їх утримують за рахунок батьківських внесків. Всі інші заклади освіти охороняють лише нічні сторожі, і час перебування там дітей (орієнтовно з 8.00 до 19.00) до їх робочого часу не входить.

У проекті програми пропонується виділити на два роки 1 млн. 128 тис. гривень. За ці кошти мають передусім укласти договори з охоронними структурами, до повноважень яких входитиме: посилена охорона навчальних закладів, обмеження доступу на територію дошкільних та загальноосвітніх навчальних закладів осіб, які не задіяні у навчально-виховному процесі, та недопущення внесення вибухонебезпечних та інших предметів, що можуть становити загрозу здоров'ю і життю дітей та працівників.

Крім того, запланована постійна роз'яснювальна робота з дітьми, батьками та працівниками навчальних закладів за участю співробітників ДСНС і правоохоронних органів, учасників бойових дій у зоні АТО, волонтерів щодо правил поведінки у випадку виявлення вибухонебезпечних та підозрілих предметів. Серед учнів, батьків і педагогів пропонується
поширювати пам'ятки із правил поводження із виявленими підозрілими предметами.

Ярослав Шафарь додав, що у міській раді вже чекають пропозицій від охоронних фірм.

7dniv.info


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp