Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Василь Губаль про краян на фронті: "Закарпатця довго треба злити…"

28 січня 2015 р., 17:26

Очільник краю пишається вояками

Під час прес-конференції голови ОДА Василя Губаля, яку він провів у середу, 28 січня, звісно, йшлося і про питання, які загалом турбують українців – АТО та мобілізацію. Саме зі справ на фронті і почалася розмова. Керівник області наголосив: пишається закарпатськими військовими, у тому числі і славною 128-ю бригадою, яку, до речі, відзначають і на рівні Міноборони та Генштабу.


"Я знаю оцінку, котру дають нашим хлопцям. Наші – на самому вістрі, на передньому рубежі. Це – коментар до отих слів про патріотизм закарпатців, які хтось озвучував. Горді за них. Знаєте, є така приказка: "Закарпатця треба дуже довго злити…", - сказав Василь Губаль.
Звісно, чи не найактуальнішим питанням є мобілізація. Зараз для остаточної оцінки цього процесу ще не час, вона триває – зазначив керівник області. "Наголошу на єдиному: у цій хвилі мобілізації докладено багато роботи всіх структур, які відповідальні за процес. Звісно, дається важко. От, до прикладу, днями відсторонений від справ військовий комісар Тячівського району – це є реакцією на ті процеси, які там відбувалися, зараз СБУ та УМВС в області вивчають ці питання. Водночас офіційно зараз вже пройшли медичну комісію 63 добровольці, серед яких є жінка. Акцент - на патріотах. Зараз на Сході воюють сотні краян, вони потребують ротації, й, напевно, було б правильним, щоби їх замінили закарпатці", - акцентує Василь Губаль.

Голова ОДА також згадав: є приклади, коли просто на зустрічах у громадах - з представниками військкоматів і органів місцевого самоврядування – люди зголошуються добровільно йти до призову. Що ж до озвучуваних акцентів про те, що чимало краян за межами краю, то керівник області наголосив: по-перше, на Закарпатті традиційно чи не найбільше заробітчан, по-друге, обласна влада не має законних підстав перешкоджати чоловікам виїздити за межі держави, коли у ній не оголошений воєнний стан. "Знову ж наголошу: сподіваюся, що ми знайдемо серед закарпатців достойних патріотів, які готові захищати свою державу і свій край. Адже ж треба розуміти ще й те, що якщо ворога не зупинити там, де він зараз, він може прийти і в наш дім", – зазначив Василь Губаль.
Прес-служба Закарпатської ОДА

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp