Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Як у Гечі свининою ласували (ФОТО)

31 січня 2015 р., 18:30

Погода людям незавадила прийти та приїхати на захід.

У с. Геча Берегівського району протягом30–31 січня проходить традиційний фестиваль гентешів. IХ Міжнародний конкурс різників зібрав12 команд із Закарпаття, Угорщини та Сербії.

 

Незважаючи на досить примхливу погоду, яка вдень супроводжувалася сильним вітром та хуртовиною, бажаючих посмакувати свіжатиною виявилося чимало, особливо туристів з різних областей України та сусідньої Угорщини.

Знову ж таки проблемою організаторів став бруд на території фестивалю, тож кмітливі громадяни навіть при вході пропонували купити целофанові кульки, аби не забруднити взуття. Ціни на конкурсі різників помірні. Однак деякі продавці пропонували домашню ковбасу навіть за150 грн/кг, а гурку – за90 грн/кг. Проте, погулявши територією фестивалю, можна було знайти й значно дешевшу свіжатину.

 

Любителі м’ясних виробів мають нагоду скуштувати на свіжому повітрі різні сорти гурки (кров’яну, печінкову), зельц, студень, шкварки, свіжокопчені сало та ковбасу. На гарнір можна замовити тушену капусту, картоплю. Запивають м’ясні страви традиційно глінтвейном, домашнім вином та паленкою. Настрій відвідувачам зі сцени піднімають українськими та угорськими піснями. Ввечері відбудеться нагородження найпрофесійніших різників та кухарів.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp