Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Жахлива ДТП у Словаччині: Серед загиблих є жителька Міжгір’я (ФОТО)

31 січня 2015 р., 20:45

Ще 10 постраждалих перебувають у лікарні.

Cьогодні, 31 січня, о 05:00 ранку двоповерховий автобус “Ужгород-Прага» Потрапив у ДТП. Внаслідок аварії загинуло троє людей. В автобусі було 30 пасажирів. - повідомив noviny.sk

Він рухався по трасі D1, злетів з дороги та врізався в залізний стовп. На місце пригоди прибули рятувальники з міст Левоче та Попрад. Вони й знайшли загиблих – двох жінок з Чеської республіки.

 

МЗС України офіційно підтвердив, що один з трьох загиблих внаслідок аварії у Словаччині – громадянин України.

В ефірі телеканалу "112" спікер МЗС Євгеній Перебийніс повідомив, що серед загиблих є українець, а ще 10 постраждалих українців перебувають у лікарні. – Повідомив . "Апостроф"

Родичі, які шукають постраждалих в ДТП, можуть звертатися до спеціаліста відділу взаємодії з правоохоронними органами Закарпатської ОДА – 0958256072, Ростислав.

За інформацією консульства України у Словаччині, йдеться про одну загиблу та вісьмох людей, яким надається допомога в лікарнях. Для решти пасажирів (за попередніми даними, п'ятьох) Закарпатська ОДА організувала доправу на територію України.

Є попередній список постраждалих з переліком лікарень, де вони перебувають, наданий поліцією Словацької Республіки через українське консульство.

А голова облради Володимир Чубірко повідомив на своїй сторінці у «Фейсбук» про аварію, зазначивши, що у ДТП загинула жителька Міжгір’я:

«Як вам уже відомо, сьогодні у Словаччині в ДТП потрапив автобус сполучення "Прага- Вишнє Нємецке", в якому знаходилося 14 закарпатців. На жаль, в результаті аварії загинула мешканка смт. Міжгір'я. Висловлюю щирі співчуття рідним та близьким загиблої.

Інші пасажири автобусу (більшість - мешканці Ужгорода, а також Тячева та Міжгір'я) отримали травми різних ступенів важкості, в тому числі й важкі, і зараз знаходяться в медичних закладах населених пунктів Спішська Нова Весь, Попрад та Левоча.

Закарпатська обласна рада та ОДА одразу ж включилася в роботу із допомоги постраждалим. Завдяки активній допомозі консула України в Словацькій Республіці Світлани Богданової, відділу взаємодії з правоохоронними органами Закарпатської ОДА, МВ УМВС України в Закарпатській області було встановлено особи постраждалих та повідомлено їхніх родичів.

5 наших краян, які отримали легкі травми, уже сьогодні прибудуть в Україну. На кордоні їх чекатиме автобус, який розвезе їх по домівках. Ужгородцю, в якого в ДТП постраждали батьки, завдяки допомозі Генерального консула Угорської Республіки в Ужгороді Йожефа Бочкаї, було терміново видано шенгенську візу і він вже відправився у Словаччину.

Тримаємо ситуацію на контролі. Дякую усім, в першу чергу консулам, за оперативну реакцію та допомогу.»



Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp