Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Помста за борги: У водоканалі погасло світло. Ужгородці - без води (ГРАФІК ВІДКЛЮЧЕНЬ)

2 лютого 2015 р., 13:37

Обіцянки поволі стають реальністю.

Сьогодні ПАТ «Закарпаттяобленерго» відімкнуло від постачання електроенергії адміністративну будівлю КП «Водоканал м. Ужгорода». Причина – величезна заборгованість за спожиті енергоресурси. Як пояснив начальник Ужгородського району електромереж Володимир Герзанич, ПАТ «Закарпаттяобленерго» було вимушене піти на такий крок, оскільки отримало вимогу від Міністерства палива та енергетики України повністю припинити постачання електроенергії боржникам. Відповідно, енергопостачальна компанія надіслала вимогу до КП «Водоканал м. Ужгорода» погасити заборгованість або знизити власне споживання електроенергії до рівня оплати. “На жаль, цього не було зроблено, тому ми були вимушені відключити адмінбудівлю”, – прокоментував ситуацію В. Герзанич.  

 

З його слів, за січень КП «Водоканал м. Ужгорода» сплатив за спожиту електроенергію близько 1 млн. 550 тис. грн. Загальна заборгованість станом на 2 лютого 2015 року комунального підприємства перед ПАТ «Закарпаттяобленерго» становить 1 млн. 800 тис. грн. “Проблема в тім, що якщо ми не будемо розраховуватися з енергоринком, не буде коштів для закупівлі палива, отже, не буде можливості виробляти електроенергію, – пояснив В. Герзанич. – А це означає можливість запровадження віялових відключень по всій Закарпатській області”. Офіційне повідомлення з цього приводу розміщено і на офіційнму сайті ПАТ “Закарпаттяобленерго”. 

“На жаль, наша компанія не отримала гарантій повних та своєчасних розрахунків за січень 2015 року від КП “Водоканал” м. Ужгорода, а також у зв’язку з відмовою останнього виконати вимогу від 08.01.2015р. щодо обмеження власного споживання до рівня оплати, ПАТ “Закарпаттяобленерго” змушене з 02.02.2015р. припинити постачання електричної енергії на об’єкти КП “Водоканал”. Просимо громаду міста Ужгорода втрутитися в ситуацію та вплинути на КП “Водоканал” з метою забезпечення ним повної та своєчасної оплати за спожиту електроенергію для недопущення обмеження водопостачання”, – йдеться у повідомленні.

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp