Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Закарпаття вимагає від парламенту визнати ДНР та ЛНР терористичними організаціями, а Росію – агресором

2 лютого 2015 р., 15:13

Про це йшлося нині на засіданні

Сьогодні в обласній раді відбулися збори представників органів місцевого самоврядування Закарпатської області. Участь в нараді взяли голова облради Володимир Чубірко, керівники  міст обласного значення, голови  районних рад. Представники територіальних громад Закарпаття прийняли звернення до Верховної Ради України з вимогою визнати самопроголошені ДНР та ЛНР терористичними організаціями, а Росію – агресором.           

 «Ми, представники органів місцевого самоврядування Закарпатської області, вимагаємо від Верховної Ради України визнання терористичними організаціями самопроголошених Луганської та Донецької народних республік, а  Російську Федерацію – державою-агресором.Російська Федерація порушила міжнародні норми, анексувала частину української території – Автономну Республіку Крим, через підконтрольні терористичні організації ДНР і ЛНР окупувала Донбас, отже, є країною-агресором.

Мирні громадяни України стають заручниками терористів. Останніми тижнями російські окупанти посилили терористичні дії, що призвело до численних втрат серед цивільного населення та захисників України. Теракти у Волновасі, Маріуполі, Дебальцеві забрали життя десятків українців.Разом зі всією країною на захист Батьківщини зі зброєю в руках стали тисячі закарпатців. Сотні наших волонтерів, не зважаючи на обставини, іноді ризикуючи життям, віддають свої сили для підтримки армії. Зараз в обороні Дебальцева воїни 128-ї окремої гірсько-піхотної бригади, укомплектованої в основному мешканцями Закарпатської області, демонструють героїзм і самовіддане служіння Вітчизні.  Ми маємо називати ворогів тим, ким вони є, – агресорами та терористами. Тому визнання ЛНР та ДНР терористичними організаціями, а Росії – країною-агресором стане кроком до покарання винних у смерті українців, руйнуванні українських міст і сіл та покаже нашу рішучу позицію у відстоюванні суверенітету і незалежності Української держави», - йдеться у зверненні.Виконавчим апаратом обласної ради звернення направлено до Верховної Ради України. 

Прес-служба облради







Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp