Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Чубірко: «Ми вимагаємо не допустити в Дебальцеві Іловайської трагедії»

2 лютого 2015 р., 17:00

На цьому переконливо наголошувалося на нинішній нараді.

Сьогодні в обласній раді Володимир Чубірко ініціював прийняття звернення органів місцевого самоврядування Закарпаття до центральних органів влади. Перше – до Президента та керівництва міноборони щодо критичної ситуації наших військових на Дебальцівському плацдармі.

«В районі Дебальцева знаходиться 128-ма бригада, яка укомплектована з мешканців нашої області. Військові постійно надають інформацію про стан справ – і нині там надскладна ситуація. Ми вирішили не скликати сесії місцевих рад, а обговорити це питання з керівникам міст та районів. Ми прийняли звернення, щоби оперативно реагували на ситуацію, щоби не сталося так як у Іловайську, де військові потрапили в оточення. Нашим військовим треба важке озброєння, боєприпаси. Вірю в те, що кожен наш крок дієвий. Коли в Києві отримають нашу заяву, яку одностайно підписали керівники органів місцевого самоврядування Закарпаття, то сподіваємося, що буде й реакція», – вважає Володимир Чубірко.

Щодо звернення до парламенту про визнання самопроголошених ДНР та ЛНР терористичними організаціями , а Росії – агресором, то на думку голови облради Верховна Рада мала це вже давно зробити.

«Треба вбивць називати своїми іменами. Ми просимо світ визнати ДНР і ЛНР терористами, але самі цього не зробили. Те саме і з визнанням Росії країни-агресором. В першу чергу ми маємо їх визнати терористами. Цивільне населення, наші захисники гинуть, а хто має за це відповідати? Визнання їх терористами дасть можливість засудити терористів за скоєні злочини в тому числі через міжнародні і судові установи», – констатує керівник ради.







Прес-служба облради

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp