Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Скільки платитимуть ужгородці за нерухомість цьогоріч?

4 лютого 2015 р., 16:20

Містяни платитимуть 1% від мінімальної зарплати за кожен квадратний метр, понад неоподатковуваної площі

Більшість обласних центри України встановили податок на нерухомість нижче максимальної ставки, а деякі навіть збільшили площу, яка не оподатковується

Згідно зі змінами до Податкового кодексу, мінімальна неоподатковувана площа квартир становить 60 кв. м, будинків - 120 кв. м. наприклад, якщо вам належить квартира площею 65 кв. м, то податок сплачується тільки з 5 кв. м.

Якщо платнику податку належить кілька видів нерухомості, то мінімальна неоподатковувана площа становить 180 кв. м.

Максимальна ставка податку не повинна перевищувати 2% від мінімальної зарплати - 1218 грн в 2015 році.

В Ужгороді податок на нерухомість встановлений у розмірі 1% від мінімальної зарплати за кожен квадратний метр понад неоподатковуваної площі.

Розмір неоподатковуваної податком площі становить 120 кв. м для квартир і 250 кв. м для житлових будинків. Таким чином, за кожен "квадрат" понад пільгового рівня доведеться заплатити 12,18 грн на рік., пише Vsemisto.info.

Практично всі місцеві ради, крім Вінницького і Житомирського, встановлювали або мінімальну ставку податку, або збільшували неоподатковувану площу. А влада деяких міст робили і те й інше. Таким чином, під сплату цього податку потрапить обмежена кількість домовласників.

На думку автора підрахунків, справа в тому, що на 2015 рік заплановано проведення виборів місцевих рад. "Встановлення більш жорстких ставок податку та мінімальних неоподатковуваних квадратних метрів не додасть чиновникам голосів", - уточнює автор.



Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp