Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Ужгород: У дитячій лікарні презентували гарний настрій (ФОТО)

6 лютого 2015 р., 16:00

Боротися з недугами малюкам тепер допомагають навіть стіни

В Ужгородській міській дитячій клінічній лікарні презентували нову концепцію оформлення лікарняних приміщень. Відтепер перебування у дитячій лікарні маленьких пацієнтів не буде таким сумним. Завдяки хорошій ідеї та роботі професійних дизайнерів та художників.

 

Як розповів Ярослав Шафарь, ініціатор проекту, ідея зробити дитячу лікарню більш оптимістичною виникла тоді, коли з власною донькою вночі потрапили сюди. «Поки чекали лікаря, зрозуміли, що дуже важко заспокоїти дитину і чимось зайняти. Тоді виникла ідея, що якби інтер’єр закладу був веселішим, то дитина ситуацію сприйняла б не так важко. Діти, які потрапляють у приймальне відділення, дуже напружені, вони бачать білі халати, лікарів, уколи... Заспокоїти їх дуже важко,- розповів Ярослав Шафарь. - Поділився цією ідеєю з головним лікарем, він підтримав. Приміщення крім того потребувало ремонту, бо частина стін були обідрані, панелі пофарбовані масляною фарбою. Довелося знімати, робити ремонт. Далі художники зробили проект і далі розмалювали весь перший поверх лікарні».

На підготовчі ремонтні роботи пішло кілька місяці, саме зображення нанесли за кілька тижнів. Розмальовані стіни покриті антивандальним лаком, щоб не домальовували і не шкодили.

Ігор Рошко, головний лікар Ужгородської міської дитячої лікарні, зауважив, що подібні проекти популярні у лікарнях закордоном. «Не раз бував закордоном у дитячих лікарнях, всі відділення очікування для дітей оформлені різними малюнками з казковими персонажами,- каже Ігор Рошко. – Адже діти у лікарнях однозначно отримують стреси в очікуванні різних маніпуляцій, ін’єкцій, огляду. Тому пропозицію сприйняв позитивно, вона вдалася. Задоволені не тільки батьки і діти, персонал теж ходить і розглядає, їм дуже подобається. Маємо гарний євроремонт стін і чудові малюнки, які однозначно покращують настрій».

Юрій Угрин, дизайнер, розповів, що ремонтні підготовчі роботи здійснювали робітники з угорського села. «Були кумедні випадки, адже розмовляли вони виключно угорською. Хлопці досить швидко справилися, далі малювали львівські художниці. Складність проекту була у тому, що не можна було закрити приміщення, де проходили роботи, все треба було робити дуже акуратно і чисто, адже лікарня повинна була працювати».

Ярослав Шафарь також повідомив, що наразі ремонтується дитяча їдальня на третьому поверсі лікарні і проект буде мати продовження. За словами Ігоря Рошка, їдальня давно потребувала ремонту. Тому матеріали, які залишилися вирішили використати і силами працівників відремонтувати приміщення. Відтак їдальню теж розмалюють. Але дещо в іншому стилі - патріотичному стилі з використанням орнаментів та сюжетів з українських казок.


Повідомили в Ужгородському прес-клубі

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp