Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

У Нижньому Бистрому дуже потрібен лікар (ВІДЕО)

10 лютого 2015 р., 09:04

Вже рік пацієнти амбулаторії лікуються без головного лікаря

Амбулаторія у хустському Нижньому Бистрому знаходиться у пристосованому приміщенні в будівлі сільської ради. Місця мало, проте кілька кабінетів відповідно облаштували, створили й затишок для пацієнтів. Працює тут 3 сімейні медсестри, медичний лаборант і акушерка. У ФАПах ще є двоє фельдшерів. Працівники амбулаторії надають якісну й доступну медичну допомогу жителям Нижнього Бистрого. І це не зважаючи на існуючі проблеми.

Однак медзаклад працює без головного лікаря. Відтак вже рік його обов’язки виконує медик, який доїжджає з Горінчева. Проте всього двічі на тиждень. Інші дні село без лікаря взагалі. Голова села каже, лікар їм просто необхідний, тому обіцяє забезпечити фахівця, якщо такий знайдеться, і житлом. Молоді спеціалісти, на жаль, відмовляються працювати у сільській місцевості та ще і віддаленій. Відсутність головного лікаря далеко не єдина проблема амбулаторії. Транспортна одиниця тут всього одна і та у далеко не найкращому стані. Насправді ж медичний транспорт тут вже віджив своє. Карету швидкої допомоги просто необхідно замінити, інакше одного разу вона просто не доїде до пацієнта. А радіус обслуговування чималий.



М-студіо

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp