Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

128-у бригаду перейменують?

11 лютого 2015 р., 10:43

У назві закарпатської бригади закладена стара історія. Вона або впаде, або доповниться новими досягенннями

Українські дивізії, які воюють проти російського окупанта, мають дуже дивні назви. Так 128-а гірсько-піхотна бригада, яка нещодавно прославилась тим, що в день народження своєму командирові «подарувала» забраний у ворога танк, називається офіційно – «128-а окрема гвардійська гірсько-піхотна Туркестансько-Закарпатська двічі Червонопрапорна бригада Сухопутних військ Збройних Сил України».

Читайте також: "Дякую Богу, що я не москаль. І дякуйте, москалі, що я не Бог!" -- боєць 128-ї, який захопив ворожий танк (ВІДЕО)

А військовий підрозділ, що фігурує, як 24-а окрема механізована Залізна бригада, насправді називається «24 окрема механізована Самаро-Ульянівська Бердичівська Залізна ордена Жовтневої Революції, тричі ордена Червоного Прапора, орденів Суворова і Богдана Хмельницького бригада імені князя Данила Галицького Сухопотних вiйськ Збройних сил України».

Офіцер Західного регіонального медіа-центру Міноборони України, підполковник Віталій Іванов каже, що ці частини та інші, які є в складі ЗСУ, формувалися 70 років тому.

- Назви їм давали за те, що вони звільняли міста, коли воювали з фашистсько-німецькими загарбниками.

Вони не брали участь в каральних операціях проти людей. Їх не залучали до внутрішніх конфліктів. Тому їхній історичний шлях зафіксований і поки що ніхто не змінює назв, - пояснює він.

За його словами, є і нові формування. Наприклад, 81-а окрема десантна бригада, яка створена тільки рік тому і не має історичного шлейфа.

На думку головного редактора ІА «Zaxid.net» Олега Ониська, час прийде і на зміну цих назв.

- Це як ленінопад. Пам’ятники собі стояли і нікому не заважали. А потім почали дратувати. Так почнуть дратувати і ці назви. І їх змінять, - переконаний він.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp