Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

В Ужгороді завершився перший майстер-клас з писанкарства (ФОТО)

31 березня 2014 р., 18:00

Відбувся перший весняний майстер-клас у неділю в кафе “Під замком” (Снек)


О 11-45 почалась коротенька прес-конференція, а вже о 12-00 закипіла робота. На двох столах у Снеку було організовано виготовлення писанок у традиційній та лемківській техніці. Відрізнити одну від іншої досить просто: на традиційні писанки плавними лініями наносять вже готові узори, а лемківські прикрашають на свій розсуд окремими мазками. Обидва варіанти виглядають дуже ефектно! 

{g}

Крім писанкарства, у Снеку відбувався додатковий майстер-клас по виготовленню свічок із вощини. Вощина — листки, виготовленні із натурального знезараженого воску на спеціальному станку — вальцях. Взагалі, вощину використовують у бджільництві, просте винахідливі люди знайшли їй ще одне застосування. 

На майстер-класі був ще один столик, де могли вибрати для себе заняття найменші відвідувачі. Діти розфарбовували заготовки у вигляді писанок із солоного тіста та намальовані писанки, а також виготовляли великодні листівки. 

Майстер-класи відбуватимуться 6 та 13 квітня в Снеку з 12-00 до 16-00.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp